Haluk Bayraktar ile Ekrem İmamoğlu Mahkemelik Oluyor

Haluk Bayraktar ile Ekrem İmamoğlu Mahkemelik Oluyor

Baykar’ın İsrail’e uçak benzini ve jet yakıtı sattığı iddiaları üzerine Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, iddialar ile ilgili paylaşım yapan ismin CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bağlantılı olduğunu iddia etti.

Türkiye’nin, Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle İsrail’e uyguladığı ihracat kısıtlamaları çerçevesinde, karara tabi tutulan ürün grupları arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’ bulunması sosyal medyada bu ürünlerin Baykar tarafından İsrail’e temin edildiği yönünde iddialarını gündeme getirdi.

Bayraktar’dan Sert Paylaşım

İddialara yönelik paylaşımda bulunan isimlerden Evren Barış Yavuz’un İBB Başkanı İmamoğlu’nun iletişim ekibinde yer aldığını öne süren Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Bizim için nefsin izzeti yoktur yaptığın işin izzeti vardır. Attığınız iftiralar bizde bir toz zerresi kadar iz bırakmaz. Milletimiz de, Gazzeliler de bizim duruşumuzu iyi bilir. İsrail’e jet yakıtı sattığımız iftirasını atan alçak kim diye baktım. Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş. “Alevilerin de pkk’sı olmalı” diye yazılar yazıyor, dhkp-c güzellemesi yapıyormuş. Bu pkk’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim.”

Bayraktar’ın paylaşımı üzerine sosyal medyada gündem olması üzerine Evren Barış Yavuz, Twitter hesabını kapattı.

İBB’den Açıklama

Haluk Bayraktar’ın paylaşımının ardından bir açıklama da İBB’den geldi:

“Haluk Bayraktar isimli kişinin sosyal medya platformu X paylaşımında İBB ve Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yalan ve iftiralara yer verildiği görülmüştür. Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında, bu asılsız iddialarından dolayı, hem kişisel hem de kurumsal hukuki süreç başlatılacaktır. Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz. Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor. Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir.”

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Haluk Bayraktar ile Ekrem İmamoğlu Mahkemelik Oluyor