Yeniden Refah Partisi’nden MHP’ye Geçişte Gergin Devir Teslim

Yeniden Refah Partisi'nden MHP'ye Geçişte Gergin Devir Teslim

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde, Yeniden Refah Partisi’nden Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçiş sürecindeki Belediye Başkanlığı devir teslim töreni sırasında tansiyon yükseldi. YRP’li Birol Şahin, görevini MHP’li Efdal Altundal’a devrederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yaptığı açıklamalar MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün tepkisini çekti. Şahin ve Akgül arasındaki tartışma, Şahin’in Akgül’e çiçek atıp, küfürlü ifadelerle saldırması ile zirveye ulaştı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde yüzde 32,38 oy oranıyla kazanan MHP’li Efdal Altundal ve yüzde 17,82 oy ile üçüncü sırada kalan eski Belediye Başkanı YRP’li Birol Şahin arasındaki devir teslim töreni, bu olayla gölgelendi. Törene, Altundal ve Akgül’ün yanı sıra parti üyeleri de katıldı. Eski Başkan Şahin, MHP’den ihracı sırasında yaşananları anlatırken, “İslam düşmanlarının, Kur’an düşmanlarının MHP genel merkezine, Bahçeli’ye yapmış oldukları baskıdan dolayı böyle bir karar alınmıştır” ifadelerini kullandı. Akgül’ün bu sözler üzerine müdahalesi sonucu, Şahin’in Akgül’e yönelik bağırarak “Sen kimsin” diyerek küfür ve hakaret etmesi ve ardından çiçek fırlatması kameralara yansıdı. Olay, orada bulunanların araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi.

Birol Şahin, daha önce de 2019 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başarısı üzerine yaptığı, dini referanslar içeren ve kadınların spor yapmasını eleştiren sosyal medya paylaşımı nedeniyle MHP’den ihraç edilmişti. Bu olay, yerel siyasetteki gerginlikleri ve parti içi dinamikleri de gözler önüne serdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yeniden Refah Partisi’nden MHP’ye Geçişte Gergin Devir Teslim