Hasan Bitmez Kimdir?

Hasan Bitmez Kimdir?

Hasan Bitmez kimdir? Ne iş yapar? Kaç yaşında öldü? Hangi görevlerde bulundu? Eğitimi neydi?

1969’da Giresun’un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra El-Ezher Üniversitesi’nde Usuluddin eğitimi aldı.

Milli Gençlik Vakfı’nda çeşitli görevler üstlenen Bitmez, 1999-2004 yılları arasında bu kurumun Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Ayrıca GİLMDER’in kurucu üyelerinden biri olarak bir süre başkanlık yaptı.

2008-2010 yılları arasında IYFO’nun Genel Başkanlığını, 2006-2010 yılları arasında IIFSO’nun Yönetim Kurulu Üyeliğini ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığını yürüttü.

Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği ile birlikte Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana, Hindistan gibi farklı ülkelere insani yardım götürdü.

Siyasi hayatına Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı’nda başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde de aktif olarak çalıştı. Saadet Partisi’nde Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanı olarak görev yaptı.

ESAM’ın Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi olan Bitmez, evli ve bir çocuk babasıydı. Arapça ve İngilizce bilen Bitmez, 2023 yılında yapılan seçimlerde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak meclise girdi.

Bitmez, 14 Aralık 2023 tarihinde TBMM’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hasan Bitmez Kimdir?