Hatay’ın İstenmeyen CHP’li Başkanı Lütfü Savaş’tan Adaylık Açıklaması

Hatay'ın İstenmeyen CHP'li Başkanı Lütfü Savaş'tan Adaylık Açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, yoğun eleştirilere ve protestolara rağmen adaylıktan çekilmeyeceğini açıkladı. Savaş, Hatay’daki sığınmacı sorununa dikkat çekerken, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise partinin konuyu kapsamlı bir şekilde değerlendireceğini belirtti. Bu gelişmeler, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala Hatay’da siyasi atmosferi daha da gerdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Lütfü Savaş, son dönemde artan tartışmaların odağında yer alıyor. 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala, deprem bölgesi Hatay’da tekrar aday gösterilen Savaş, yoğun eleştirilere maruz kalmış ve protestolara konu olmuştu. Özellikle 6 Şubat depremlerinin anma törenlerinde yoğun protestolarla karşılaşan Savaş, duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Lütfü Savaş, “Hatay üzerinden kirli bir oyun oynanıyor. Hatay’da sığınmacı işgaline karşı olacağımı herkesle paylaşmak istiyorum. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim. Adaylığım devam ediyor, seçimi kazanacağım.” şeklinde konuşarak, karşılaştığı tepkilere rağmen adaylıktan çekilmeyeceğini ve seçimleri kazanma kararlılığında olduğunu vurguladı.

Bu süreçte CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Lütfü Savaş’ın adaylığı hakkında bir açıklama yaptı. Başarır, “Partinin yetkili kurulları, bu konuyu enine boyuna değerlendirip Hatay’ın tüm ilçeleriyle, belki de 2-3 gün içerisinde kapsamlı bir anket yapıp bir karar verecektir.” diyerek, partinin konuya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hatay’ın İstenmeyen CHP’li Başkanı Lütfü Savaş’tan Adaylık Açıklaması