Memleket Partisi’nden Aslı Baykal’a Sürpriz Adaylık Teklifi

Memleket Partisi'nden Aslı Baykal'a Sürpriz Adaylık Teklifi

Memleket Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mehmet Sevigen’in isminin anılması, Türk siyasetinde yeni bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Mehmet Sevigen, son zamanlarda yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. Sevigen, Memleket Partisi’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aslı Baykal’a adaylık teklifinde bulunduğunu duyurdu.

Aslı Baykal, daha önce Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemesiyle tanınıyordu. Şimdi ise Memleket Partisi’nin teklifine karşı net bir karar vermediği konuşuluyor. Bu konuda Sevigen, “Aslı Baykal’a adaylık teklif edildi. Aday olup olmayacağı ile ilgili net bir bilgi yok. Kendisiyle görüşeceğiz.” şeklinde konuştu.

Aslı Baykal, siyasi kariyerinde önemli bir dönemeçte bulunuyor. Deniz Baykal’ın kızı olan Baykal, 2022 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğini sonlandırdı ve partiden ayrılırken sert eleştirilerde bulundu. CHP’den ayrılışını, “CHP çok radikal bir biçimde gayrimilli çizgiye savrulduğu için bir kampana çalarak partiden ayrıldım.” sözleriyle açıklamıştı. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına da şiddetle karşı çıkmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Memleket Partisi’nden Aslı Baykal’a Sürpriz Adaylık Teklifi