Hayvancılık Sektörüne Müjdeli Haber

Hayvancılık Sektörüne Müjdeli Haber

Türkiye’nin hayvancılık sektörü için sevindirici bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’nin 15 Eylül 2023 tarihli sayısında yayımlanan ‘2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı’ uygulama tebliğiyle, hayvancılık destekleri ciddi oranda artırıldı.

Bu kapsamlı destek paketinde, sürü yöneticileri için sunulan destek, 2022’deki 12 bin TL seviyesinden, yüzde 150’lik bir artışla 30 bin TL’ye yükseltildi. Buzağı desteği ise 900 TL’den 2 bin 100 TL’ye çıkarılarak, üreticilere önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor. Anaç koyun ve keçi yetiştiricileri de unutulmadı; bu alandaki destek, 50 TL’den 100 TL’ye çift katına çıkarıldı.

2023 yılı içinde koç ve teke alım desteği, 2 bin TL olarak belirlendi. Bu destek, küçükbaş hayvan ıslahını teşvik etmeyi ve sürü kalitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, damızlık düve yetiştirme merkezlerinden ve hastalıktan ari işletmelerden yapılan düve alımlarında yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hayvancılık Sektörüne Müjdeli Haber