• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Herkes Sedat Peker’in İade Edileceğini Düşünürken, Mehmet Ali Öztürk Tahliye Edildi

featured

Herkes Birleşik Arap Emirliği’nin Sedat Peker‘i iade edeceğini düşünürken, yaklaşık dört yıldır BAE’de tutuklu olarak bulunan iş insanı Mehmet Ali Öztürk, dikkat çeken bir gelişmeyle serbest bırakıldı.

2018’de bir fuar için gittiği BAE’de gözaltına alınan Mehmet ALİ Öztürk, teröre destek vermek ve Suriye’ye BAE makamlarından izin almadan girmekle suçlanmıştı. Yaklaşık dört yıl boyunca Birleşik Arap Emirlikleri’nde tutuklu bulunan iş insanı Mehmet Ali Öztürk serbest bırakıldı.

Ticari faaliyetler kapsamında gittiğini söylediği BAE’de gözaltına alınarak tutuklanan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Mehmet Ali Öztürk, yıllarca hapis yatmıştı. Tutuklanmasından aylar sonra mahkemede hâkim karşısına çıkarılan Mehmet Ali Öztürk’e, müebbet hapis cezası verilmişti.

BAE’nin Ajanına Karışılık mı Serbest Bırakıldı?

Mehmet Ali Öztürk’ün serbest bırakılması çeşitli düşüncelere neden olurken, geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın, Türkiye’ye ziyareti öncesinde kritik bir gelişme yaşanmıştı.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Peker’in bulunduğu BAE’nin ajanı olduğu öne sürülen ve tutuklu yargılanan Ürdün vatandaşı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal’ın mahkemesi görülmüştü.

Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağından sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etmişti.

Sanığın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Ocak 2022’ye ertelemişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Herkes Sedat Peker’in İade Edileceğini Düşünürken, Mehmet Ali Öztürk Tahliye Edildi