Hindistan’da İki Kadın Kadına Toplu Tecavüz

Hindistan’da İki Kadın Kadına Toplu Tecavüz

Hindistan’ın Manipur eyaletinde etnik çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde, iki kadının bir grup erkek tarafından çırılçıplak soyulup sürüklenmesini gösteren video sosyal medyada yayıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, bir kişiyi gözaltına aldı. Başbakan Narendra Modi ise olayın “Hindistan’ı utandırdığını” söyledi.

Manipur’da Mayıs ayından bu yana Meitei ve Kuki toplulukları arasında yaşanan etnik çatışmalarda 130 kişi öldü, 60 bin kişi evlerini terk etti. Polis, iki kadına yönelik saldırının 4 Mayıs’ta gerçekleştiğini ancak videoyu sosyal medyada gördükten sonra soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Video, Çarşamba günü sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşıldı. Görüntülerde, iki kadının bir grup erkek tarafından çırılçıplak soyulup sürüklendiği ve ardından bir tarlaya atıldığı görülüyor. Yerli Kabile Liderleri Forumu (ITLF) tarafından yapılan açıklamada, Kuki-Zo topluluğundan iki kadına karşı zulmün Kangpokpi bölgesindeki bir köyde yapıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca kadınların toplu tecavüze uğradığı iddia edildi.

ITLF, “Kadınlara yönelik toplu tecavüz, köyün yakılmasından ve biri orta yaşlı, diğeri genç iki erkeğin çete tarafından dövülerek öldürülmesinden sonra meydana geldi” ifadelerini kullandı.

Olayın mecliste de gündeme gelmesi üzerine konuşan Başbakan Modi, “Millete temin ederim ki hukuk tüm gücüyle bu mücadeleyi sürdürecektir. Manipurlu kızların başına gelenler asla affedilemez.” dedi.

Modi, olayın “Hindistan’ı utandırdığını” ve “hiçbir suçlunun bağışlanmayacağını” da sözlerine ekledi.

Hindistan Baş Yargıcı DY Chandrachud ise saldırının “kabul edilemez” olduğunu ve mahkemenin “videodan derinden rahatsız olduğunu” söyledi. Hükümetin sanıklar hakkında atılan adımlara ilişkin mahkemeye bilgi vermesini talep eden Chandrachud, “Eğer bunu yapmazsanız biz harekete geçeceğiz” dedi.

Hükümet ise tüm sosyal medya şirketlerinin videoyu platformlarından silmelerini talep etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hindistan’da İki Kadın Kadına Toplu Tecavüz