Kadınlar Dünya Kupası Öncesi Kanlı Saldırı

Kadınlar Dünya Kupası Öncesi Kanlı Saldırı

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın başlamasına sayılı saatler kala Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinde bir şantiyede silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda iki kişi yaşamını yitirirken, altısı polis olmak üzere altı kişi de yaralandı. Polis, saldırganın binada dolaşarak ateş ettiğini ve daha sonra asansör boşluğuna girerek intihar ettiğini açıkladı. Olayın terör bağlantılı olmadığı belirtildi.

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins, saldırının arkasında siyasi ya da ideolojik bir neden bulunmadığını söyledi ve turnuvanın planlandığı gibi devam edeceğini duyurdu. Hipkins, polisin olay yerinde hızlı bir şekilde müdahale ederek tehdidi ortadan kaldırdığını ve halkın güvende olduğunu ifade etti. Hipkins, ayrıca saldırının gerçekleştiği yerde görev yapan polis memurlarına teşekkür etti.

Auckland Belediye Başkanı Wayne Brown da FIFA yetkilileri ve futbol takımlarının güvende olduğunu söyledi. Kadınlar Dünya Kupası’nın ilk maçı bugün Yeni Zelanda ile Norveç arasında oynanacak. Spor Bakanı Grant Robertson da güvenlik önlemlerinin artırılacağını bildirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadınlar Dünya Kupası Öncesi Kanlı Saldırı