Hollanda’da Göçmen Krizi Hükümeti Yıktı

Hollanda’da Göçmen Krizi Hükümeti Yıktı

Başbakan Mark Rutte liderliğindeki dört partili koalisyon, göçmen politikalarında anlaşamayınca istifa etti. Rutte, hükümetin düşmesinin üzücü bir durum olduğunu ve seçimlere kadar geçici olarak görevde kalacaklarını söyledi.

Ülkede, çatışma bölgelerinden gelen mültecilerin, savaş bitince ülkelerine geri dönmesini öngören sığınma planı, hükümet ortakları arasında tartışma yarattı. Rutte’nin partisi VVD ile CDA, bu planı desteklerken, D66 ve CU karşı çıktı. Ayrıca, savaştan kaçan mültecilerin aile birleşimi için iki yıl beklemesi ve yıllık 200 kişiyle sınırlanması da tartışmalı maddeler arasındaydı.

Rutte, koalisyondaki politik desteğin kaybolduğunu ve bunun göz ardı edilemeyecek bir gerçeklik olduğunu belirtti. Aynı zamanda Rutte’nin göçmen politikalarından geri adım atmayacağını ve hükümet ortaklarına “ya kabul edin ya ayrılın” baskısı yaptığı iddia edildi.

Hollanda’da erken seçimin Kasım ayında yapılması bekleniyor. Ülkede geçen yıl yaklaşık 47 bin yeni mültecinin geldiği ve bu yıl en az 70 bin sığınmacının geleceği tahmin ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hollanda’da Göçmen Krizi Hükümeti Yıktı