Hollanda’da Müslüman Bir Göçmenin Domuz Eti Üzerine İşediği İddiası Yalan Çıktı

Hollanda'da Müslüman Bir Göçmenin Domuz Eti Üzerine İşediği İddiası Yalan Çıktı

Sosyal medyada dolaşan bir video, Hollanda’da bir süpermarkette Müslüman bir göçmenin domuz eti üzerine işediğini iddia ediyor. Ancak bu iddia, gerçeği yansıtmıyor. Bu video, 2017 yılında Brezilya’da çekilmiş ve sahte idrar kullanılmış. Bu video, Brezilya’da domuz eti tüketimine karşı bir protesto olarak yapılmış.

Bu videoyu gösteren bir gönderi, Facebook’ta 23 Aralık 2023 tarihinde paylaşıldı. Gönderide, “Hollanda’da bir Albert Heijn süpermarketinde Müslüman bir göçmenin domuz eti üzerine işediği” yazıyordu. Gönderi, videoyu izleyenleri kızdırmak ve nefret uyandırmak için tasarlanmıştı.

Ancak bu video, Hollanda’da çekilmedi. Bu video, 2017 yılında Brezilya’da çekildi. Bu videoyu çeken kişi, domuz eti tüketimine karşı bir protesto gösterisi yaptığını söyledi. Bu kişi, sahte idrar kullandığını da belirtti. Bu video, Brezilya’da domuz eti tüketimine karşı bir kampanya yürüten bir grup tarafından yayınlandı.

Bu video, daha önce de başka ülkelerde çekilmiş gibi gösterilerek paylaşıldı. Bu video, Fransa, Almanya, İngiltere, İsveç ve ABD gibi ülkelerde de Müslüman bir göçmenin domuz eti üzerine işediği şeklinde yalan haberlerin konusu oldu. Bu yalan haberler, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı ve izlendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hollanda’da Müslüman Bir Göçmenin Domuz Eti Üzerine İşediği İddiası Yalan Çıktı