HSK 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesini Duyurdu

HSK 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesini Duyurdu

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 2023 yılında adli ve idari yargıda görev yapacak hakim ve savcıların atamalarını belirleyen kararnameyi bugün duyurdu. Kararnameye göre, 3 bin 423 hakim ve savcının yeni görev yerleri belli oldu. Bunlardan 3 bin 36’sı adli yargıda, 387’si ise idari yargıda çalışacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararname hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Tunç, “Hakimler ve Savcılar Kurulunun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi ülkemize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olsun. Hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler temenni ederim. Adalete olan güveni daha da yukarılara taşımak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kararnamede boş kalan kadrolara ise kura kararnamesi ile atama yapılacağı belirtildi. Eşi aday olan hakim ve savcılara da eş durumuna bağlı atama imkanı tanınacağı ifade edildi.

Kararname ile atanan hakim ve savcılardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenlerin, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından başvurmaları gerektiği kaydedildi. Kararname ile ataması yapılmayanların ise yeniden inceleme hakkının olmadığı vurgulandı.

Kararnamenin ardından müstemir yetki taleplerinin alınacağı da duyuruldu. HSK, yeni görev yerlerine atanan hakim ve savcılara başarı dileklerini iletti ve kararnamenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HSK 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesini Duyurdu