• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İBB Şehir Tiyatroları Sezai Aydın’ı Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Sezai Aydın’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

Şekere bağlı kalp yetmezliğinden vefat eden Sezai Aydın için 22 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 10:30’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde tören düzenlenecektir. Sanatçı, Üsküdar Şakirin Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Sezai Aydın Kimdir ? 

Sezai Aydın 15 Şubat 1952’de Ankara’da doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır. John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir.

Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi’nde “Cumartesi Cumartesi” adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüştür. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yapmıştır. Ayrıca, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde, seslendirme ve oyunculuk eğitimleri vermiştir.

Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Oyunlar

Lüküs Hayat

Pazartesi – Perşembe

Tekrar Çalsam

Nekrassov

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı

Dosya

Rumuz Goncagül

İstanbul Efendisi

Hadi Öldürsene Canikom

Shakespeare

Hisse-i Şayia “Bir Evlilik Komedisi”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İBB Şehir Tiyatroları Sezai Aydın’ı Kaybetmenin Üzüntüsünü Yaşıyor