İktidarsızlık (İmpotans, Erektil Disfonksiyon)

featured

İktidarsızlık, erkeklerin cinsel birleşmeyi gerçekleştirebilmeleri için gerekli sertleşmeyi sağlayamamaları ya da sağlayıp uzun süre koruyamamaları anlamına gelmektedir. Özellikle 40 yaş üstü erkeklerde çok yaygın görülen bu durum, çok erken yaşlarda da görülebilmektedir.  İktidarsızlık neden olur? Sorusuna pek çok cevap verilebilir. Bazı hastalıklardan ve cerrahi müdahalelerden sonra da görülebilen iktidarsızlık, ilaçların yan etkisi olarak, psikolojik nedenlerden ve yaşam tazındaki yanlışlardan da kaynaklanabilmektedir.

 iktidarsızlığın Nedenleri

  • İktidarsızlığın nedenleri arasında olan psikolojik nedenler, kendine güvensizlik, başaramama korkusu, depresyon, partnerle yaşanan sorunlar, çocukluk travmaları gibi pek çok sebepten kaynaklanabilir. İktidarsızlığın en yaygın nedenlerinden olan psikolojik sebepler, cinsel terapiyle çözülmeye çalışılsa da bu çoğu kişide ya işe yaramamakta ya da kısa süreli iyileşme sağlayabilmektedir.
  • Kronik hastalıklar sonucu da iktidarsızlık çok sık görülen bir durumdur. Özellikle diyabet, kalp damar hastalıkları, tansiyon, karaciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği gibi pek çok hastalığı olanlar iktidarsızlığı da beraberinde yaşayabilirler.
  • Hormonal bozukluklar da iktidarsızlık yapabilmektedir. Özellikle,  testosteron seviyesinin düşük olması ve tiroid azlığı ya da fazlalığı iktidarsızlık yapabilmektedir.
  • İktidarsızlığın yaygın olarak bilinen nedeni yaşlılıktır. Yaşa bağlı olarak erkekler, sertleşememe sorunu yaşayabilirler.
  • Sinir sistemi hastalıkları, travmalar ve ameliyatlar iktidarsızlık neden olur sorusunun cevaplarından biridir.
  • Bazı ilaçların yan etkisi olarak da iktidarsızlık görülebilir.
  • Yanlış beslenme, sigara, içki alkol ve uyuşturucu tüketimi ve sağlıksız yaşam da iktidarsızlık yapabilmektedir.

Erkeklerde İktidarsızlık Tedavisi

Erkeklerde iktidarsızlık tedavisi için birkaç yöntem vardır. Bunlardan ilki ilaç tedavisidir. Fosfodiesteraz tip 5 enzim inhibitörleri olarak adlandırılan bu ilaçlar sildenafil sitrat, vardenatil ve tadalafildir ve oral yolla alınırlar. Baş ağrısı, burunda dolgunluk hissi, sıcak basması, kas ağrısı ve görme problemlerine yol açabilen bu ilaçlar aynı zamanda kalp krizine de neden olabilmektedir. Bu yan etkiler yüzünden erkeklerde iktidarsızlık tedavisi için ilaç tedavisi çok tavsiye edilmez.

Vakum cihazı ile peniste sertleşme sağlanabilir ama bu geçici bir çözümdür. Sıkıştırma bandı en fazla yarım saat penis üzerinde durabilmesi bu yöntemi tercih edilir olmaktan çıkartmaktadır.

Penis içi enjeksiyon yöntemi, penis protezi ve İdrar Kanalı İçine İlaç Uygulaması da iktidarsızlık tedavisi için kullanılan yöntemlerdendir.

Nadiren kullanılan bir yöntem olan cerrahi müdahaleler, genellikle genç hastalardaki iktidarsızlık sorunları için kullanılan riskli bir yöntemdir. Psikolojik sebeplerden kaynaklı iktidarsızlıklar için de kullanılan yöntem genelde psikoterapidir.

Tüm bunların yanında daha kalıcı ve daha başarılı bir iktidarsızlık tedavi yöntemi de şok dalga uygulamasıdır. Özellikle günümüz teknolojisine paralel olarak gelişen bu tedavi yöntemi, son zamanların en çok tercih edilen tedavisidir.

İktidasızlık Modus ED SWT Tedavisi

Modus ED SWT Tedavisi olarak da bilinen  şok dalga tedavisi, düşük yoğunluklu şok dalgalarla peniste yeni damar oluşumu sağlama anlayışına dayanan bir yöntemdir. İktidarsızlığın sebebi, damarlardaki tıkanıklık sebebiyle kanlanmanın olmayışıdır. Kanlanma olmayınca da penis sertleşememektedir. İşte İktidasızlık Modus ED SWT Tedavisi ile bu kanlanma kalıcı olarak sağlanıp iktidarsızlık sorunu tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Yüzde seksen başarı oranıyla dikkat çeken bu yöntem kalıcı bir yöntem olmasıyla erkeklerin yüzünü güldürmektedir.

İktidarsızlığın ilerleme durumuna göre değişen seans sayısı olan bu yöntem, ağrısız, acısız ve anestezi gerektirmeyen bir tedavi yöntemidir. Penis bölgesine 20 dakika boyunca yollanan bu şok dalgalar penisi uyarmakta ve yeni damar oluşumu sağlamaktadır.

İktidasızlık Modus ED SWT Tedavisi iktidarsızlık sorunundan kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin ilk tercihi olan bir yöntemdir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İktidarsızlık (İmpotans, Erektil Disfonksiyon)