İlham Aliyev, Güney Azerbaycan’a Destek Oldu!

featured

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinden konuştu. Aliyev konuşmasında İran’da yaşanan olaylara değindi. Güney Azerbaycanlı soydaşlarımıza destek oldu.

İşte Aliyev’in o konuşması:

Azerbaycan sınırları dışında yaşayan 40 milyon Azerbaycanlı

“Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri olarak, dışında yaşayan soydaşlarımızın haklarının, güvenliğinin, milli kimliğinin korunması ve asimilasyonu gibi konuların da teşkilat bünyesinde ele alınmasının zamanının geldiğine inanıyorum. Türk dünyasında genç nesil, yaşadıkları okullarda ve ülkelerde anadillerinde eğitim görme fırsatına sahip olmalıdır. Yazıklar olsun ki Azerbaycan sınırları dışında yaşayan 40 milyon Azerbaycanlının çoğu bu imkanlardan mahrumdur.

Türk Dünyasındaki soydaşlarımızın anadilinde eğitim alması, teşkilatın gündeminde olmalı. Bu yolda gereken adımlar atılmalıdır. Azerbaycan devleti, harici ülkelerde yaşayan Azerbaycanlıların hukuk ve özgürlüklerine özellikle dikkat etmektedir. Biz acı talihin hükmüyle Azerbaycan devletinden ayrı düşmüş soydaşlarımızın, dilimizi, medeniyetimizi, Azerbaycancılık ülkülerine sahip olmaları, millik benlikleriyle alakaları kesilmemesi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlham Aliyev, Güney Azerbaycan’a Destek Oldu!