Irak Türkleri: Kerkük Kalesi Restore Edilmeli

featured

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait izlerin de bulunduğu Kerkük Kalesi’nin mevcut durumu içler acısı halde. Adeta yıkılmaya yüz tutmuş Kerkük Kalesi görenlerin yüreğini sızlatıyor. Duruma kayıtsız kalmayan Irak Türkmen Cephesi ve Türkmen Heyeti Irak Kültür ve Turizm Bakanı Fakkak ile görüştü. Görüşme sonrasında Irak Türkmen Cephesi Başkan Hasan Turan açıklama yaptı.

Turan, basına yaptığı açıklamada, pek çok medeniyete beşiklik eden ve içinde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait izlerin de bulunduğu Kerkük Kalesi’nin bakanlık tarafından restore edilmesi çağrısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi olarak gerek tarihi kale, gerek diğer tarihi yerlerin onarılması için gereken desteği vereceklerini belirten Turan, Kerkük Kalesi’nin kentin tüm etnik ve mezhep gruplarını simgelediğini dile getirdi.

Kerkük‘ün önemli tarihi yerlere sahip olduğunu ifade eden Turan, tarihi eserlerin turizme açılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, kentteki Osmanlı Kışlası ve diğer tarihi yerlere önem verilmesini istedi.

Milattan önce 884’te inşa edilen, pek çok medeniyete beşiklik eden Tarihi Kerkük Kalesi’nde, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait izler bulunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak Türkleri: Kerkük Kalesi Restore Edilmeli