İmamoğlu’na ‘İhaleye Fesat’ Davası

İmamoğlu’na ‘İhaleye Fesat’ Davası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bir firmaya usulsüz ihale verdiği gerekçesiyle yargılanmaya başladı. İçişleri Bakanlığı’nın şikayeti üzerine açılan davada, İmamoğlu ve 6 sanık için 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca İmamoğlu’nun siyasi haklarının da elinden alınması isteniyor.

Davanın ilk duruşması bugün Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İmamoğlu duruşmaya katılmazken, çok sayıda milletvekili ve avukat duruşmayı izledi. Duruşma salonuna gazetecilerin girişi ise ilk başta engellendi. Ancak yapılan itirazların ardından basın mensupları salona alındı.

Duruşmada, 29 Aralık 2015’te Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılan bir ihale incelendi. İhalede, şartnameye uygun olmayan bir firmanın kazandığı iddia edildi. Savcılık, ihale işlemlerinde imzası bulunmayan İmamoğlu’nun da aralarında olduğu 7 sanığın “ihaleye fesat karıştırma” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Savcılık ayrıca, İmamoğlu’nun kamuoyunda “siyaset yasağı” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti. Bu maddeye göre, hüküm giyen kişi, cezasının bitiminden itibaren 5 yıl süreyle seçme ve seçilme hakkını kaybediyor.

İmamoğlu’nun avukatları ise reddi hakim talebinde bulundu. Avukatlar, dosyanın iki yıl boyunca savcılıkta bekletildiğini ve seçimlere yakın bir zamanda dava açıldığını belirtti. Avukatlar ayrıca, dosyada eksiklikler olduğunu ve savunma için ek süre verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise reddi hakim talebini ve ek süre istemini reddetti. Heyet, duruşmayı 30 Kasım’a erteledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İmamoğlu’na ‘İhaleye Fesat’ Davası