İngiltere’de PKK Operasyonu

featured

İngiltere’de, terör örgütü PKK’nın yayın organı olan bir gazeteyle bağlantılı terörist finansman soruşturmasında 4 kişi gözaltına alındı.

İngiltere’de, terör örgütü PKK’nın yayın organı olan bir gazeteyle bağlantılı terörist finansman soruşturmasında 4 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Gözaltına alınan şahıslar, terör örgütü PKK ile doğrudan ilişkisi bulunan “Yeni Özgür Politika” isimli sözde gazetenin satışı ve dağıtımıyla ilgili olarak sorgulandıkları öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında biri 38 yaşında, diğeri 50 yaşında olmak üzere iki kadının da bulunduğu bildirildi. Terör destekçisi şahıslar, İngiliz polisi tarafından 7 Aralık’ta, Haringey’de gerçekleştirilen baskında yakandı. Başkent Londra’da faaliyet gösteren Metropolitan Polisi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu şahısların terörizme bağış toplama, terörist kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalacakları ifade edildi.

Terör örgütü PKK bağlantılı soruşturma ve ardından gerçekleştirilen gözaltılar, İngiltere’nin, Türkiye’nin terörle mücadele hassasiyetlerini göz önüne almaya başladığı yönünde değerlendirmelere yol açtı. Bilindiği üzere İngiltere ve Avrupa Birliği, PKK’yı terör örgütü olarak tanıyan ülkeler ve kuruluşlar arasında bulunuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İngiltere’de PKK Operasyonu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.