Irak’ta Bayat Boyları Lideri Hüseyin Alloş Bayatlı Şehit Edildi

Irak'ta Bayat Boyları Lideri Hüseyin Alloş Bayatlı Şehit Edildi

Irak’ın Kifri ilçesinde düzenlenen menfur bir drone saldırısında, Irak Bayat Boyları’nın lideri Hüseyin Alloş Bayatlı’nın şehit düşmesi, bölgedeki tansiyonu artırdı.

Irak’ın Kifri ilçesinde, Bayat Türklerinin önde gelen isimlerinden ve Irak Bayat Boyları Lideri Hüseyin Alloş Bayatlı’nın, dün gerçekleşen bir drone saldırısı sonucu şehit olduğu haberi, bölge ve uluslararası toplumda büyük yankı uyandırdı. Türkmeneli bayrağına sarılarak son yolculuğuna uğurlanan şehidin acısı, Türkmen topluluğunu derinden etkiledi. Terör saldırısının failinin bölücü terör örgütü PKK olduğu şüphesi üzerine duruluyor.

Gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz sosyal medya platformu Twitter (X) üzerinden, “Türkmenler, şehitlerini son yolculuğuna uğurladı. Dün düzenlenen hain saldırı sonucu Türkmeneli-Kifri’de şehit olan Bayat Türklerinin büyüklerinden Hüseyin Bayatlı, Türkmeneli bayrağına sarılarak toprağa verildi. Türkmeneli şehidinin kanını yerde bırakmayacaktır” açıklamasıyla cenaze alanından fotoğraflar paylaştı.

Irak Türkleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Bu acı haber, Irak Türkleri Derneği Yönetim Kurulu olarak bizleri derinden üzmüştür. Yapılan saldırıyı henüz resmi olarak üstlenen bir taraf olmamamakla beraber merhum şehidimizin ailesiyle temasımız devam etmekte ve süreci yakinen takip etmekteyiz. Altını çizmek isteriz ki Türkmen toplumuna yönelecek her tehdidin, her saldırının karşısında mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu menfur saldırıda şehit düşen Hüseyin Alloş’a Allah’tan rahmet; başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Bayat aşiretine ve Türkmen milletine başsağlığı diliyoruz. Gelişmelerin her düzeyde takip edildiğini ve gerekli girişimlerin sürdürüldüğünü tüm kamuoyuna beyan ederiz.” sözleri yer aldı.

Bülent Maşaoğlu: ‘Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) önceki MYK üyesi Bülent Maşaoğlu, Irak Türkleri Derneği’nin açıklamasını paylaşarak Hüseyin Alloş’a rahmet, yakınlarına sabır diledi. Maşaoğlu, yaptığı paylaşımda ayrıca, “Altını çizmek isteriz ki Türkmen toplumuna yönelecek her tehdidin, her saldırının karşısında mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” sözleriyle desteğini belirtti.

https://twitter.com/bulent_masaoglu/status/1774896261302264021

Ümit Özdağ’dan Başsağlığı Mesajı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şehit Hüseyin Bayatlı’nın Anıtkabir fotoğrafı ve cenaze fotoğraflarını, “Irak Türkmeneli’nde PKK tarafından şehit edilen Hüseyin Bayatlı, bugün Türkmenler için “intikam” anlamına gelen siyah Türkmeneli bayrağına sarılarak toprağa verildi. Alacağınız intikamın sonucunu Türkiye’ye duyurmak için bekliyorum. Türkmeneli’ne ve tüm Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyorum. Türkmenli sağ olsun, vatan sağ olsun!” ifadeleriyle paylaşarak Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi’yi etiketledi.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak’ta Bayat Boyları Lideri Hüseyin Alloş Bayatlı Şehit Edildi