Türkmenistan, Enerji ve Çevre Odaklı Yeni Yasaları Onaylamaya Hazır

Türkmenistan, Enerji ve Çevre Odaklı Yeni Yasaları Onaylamaya Hazır

Dijital sistem aracılığıyla gerçekleştirilen Hükümet toplantısında, Türkmenistan Meclisi Başkanı Dünyagözel Gulmanowa, ulusal hukuk temelini geliştirmek, özellikle mevcut yasaları çağın gereksinimlerine uygun hale getirmek ve yeni yasa taslakları hazırlamak için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca Meclisin yaklaşan oturumuna hazırlıklardan da bahsetti.

Belirtildiği üzere, Meclisin bir sonraki oturumunda “Enerji Tasarrufu ve Enerjinin Etkili Kullanımı Hakkında”, “Hidrometeorolojik Faaliyetler Hakkında”, “Türkmenistan Hükümeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşmasını Onaylama Hakkında”, “Türkmenistan Medeni Usul Kanununa Değişiklikler Getirme Hakkında”, “Türkmenistan Aile Kanununa Değişiklikler ve Eklemeler Getirme Hakkında”, “Türkmenistan Toprak Kanunu’na Değişiklikler Getirme Hakkında”, “Türkmenistan Veterinerlik Faaliyetleri Kanununa Değişiklikler ve Eklemeler Getirme Hakkında” Türkmenistan Yasalarının taslaklarına bakılması planlanıyor.

Ayrıca, yabancı ülkeler ve uluslararası kuruluşlarla ikili ilişkileri genişletme çabaları hakkında da bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov, ülkenin yasalarının çağdaş ve kapsamlı olması için uluslararası deneyimden yararlanarak etkili çalışmaları sürdürmenin önemini vurguladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenistan, Enerji ve Çevre Odaklı Yeni Yasaları Onaylamaya Hazır