İran ABD'yi Vururken Ses Barzani'den Yükseliyor

İran ABD’yi Vururken Ses Barzani’den Yükseliyor

İran, Irak’ın Erbil kentinde bir dizi füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılar, aralarında ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon üssünün de olduğu birçok bölgeyi hedef aldı. Saldırılar, İran Devrim Muhafızları tarafından üstlenildi.

Erbil Havalimanı’nda Hava Trafiği Askıya Alındı

Erbil Havalimanı’nda hava trafiği askıya alındı ve saldırı sonucu bazı evlerde yangın çıktı. Maalesef bu olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırılar, 4 yıl önce ABD saldırısında öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani’yi anmak için düzenlenen törende gerçekleşen bombalı eylem sonrasında yaşanan 84 kişilik can kaybının ardından gerçekleşti. Tahran yönetimi, bu eylem için İsrail’i sorumlu tutmuştu.

İran Devrim Muhafızları’ndan Açıklama

Gece yarısı Erbil’de art arda patlama sesleri duyuldu. Sosyal medyada, saldırının düzenlendiği bölgelerdeki evlerin camlarının sarsıldığı ve C-RAM sistemine ait görüntüler paylaşıldı, ancak bu görüntüler henüz doğrulanmadı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, “İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu” açıkladı. Resmi haber ajansı IRNA, bu karargahların ve toplanma alanlarının balistik füzelerle hedef alındığını bildirdi. Ayrıca, “İran’ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu’nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi” ifadesine yer verildi.

Barzani Rahatsız Oldu

İran, ayrıca Irak’ın Erbil kentinde İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad’ın karargahını da vurduğunu iddia etti. Pentagon ise saldırılarda ABD üslerinin zarar görmediğini açıkladı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, bu “saldırıyı” kınayarak, uluslararası toplumla birlikte çalışarak “bu acımasız saldırıları durduracaklarını” belirtti. Barzani, Irak merkezi hükümetini de Irak ve IKBY’nin “egemenliğinin apaçık ihlaline” karşı ilkeli bir pozisyon alma çağrısında bulundu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran ABD’yi Vururken Ses Barzani’den Yükseliyor