İran Parlamantosunda Silah Sesleri !

featured

İran’da  parlamento binasında ve Humeyni Türbesi’nde iki saldırı gerçekleşti.Parlamentoya yapılan saldırıda bir koruma görevlisinin öldüğü iddia ediliyor.

İran parlamentosundan silah sesleri gelmeye devam ediyor, bir koruma görevlisinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Tasnim haber ajansı ise 3 silahlı kişinin iki kişiyi yaraladığı bilgisini paylaştı. Fars haber ajansı ise erkek bir saldırganın kaçtığını öne sürdü.

İranlı milletvekili Elias Hazrati, 3 silahlı saldırganın iki sivili yaraladığını belirtirken, bir yetkili saldırganlardan birinin tutuklandığını belirtti.  Hazrati, saldırganlarda kalaşnikof model silah ve bir de tabanca olduğunu ifade etti.

İkinci saldırı Humeyni Türbesi’nde oldu

İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni’nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda yaralananlar olduğu bildirildi. Öte yandan Anadolu Ajansı İran merkezli muhabiri Mustafa Melih Ahıshalı, “İran devrim lideri Humeyni’nin türbesinin bulunduğu noktada da bazı olaylar olduğu ve yaralıların bulunduğu bilgisi geliyor” dedi. Tesnim haber ajansı, Humeyni türbesinin önünde yaralılar olduğunu aktardı.

Saldırganlardan biri kendini patlattı

Mehr haber ajansı, Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın ‘intihar yeleğini’ infilak ettirdiğini duyurdu. Olayda toplamda, 1 ölü 5 yaralı olduğu ifade ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran Parlamantosunda Silah Sesleri !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.