İsrail, ABD’nin Esir Takası Önerisini Kabul Etti

İsrail, ABD'nin Esir Takası Önerisini Kabul Etti

ABD’nin, Gazze’deki 40 İsrailli esir karşılığında yaklaşık 700 Filistinli mahkumun serbest bırakılması önerisi İsrail tarafından kabul edildi. Hamas’tan yanıt beklenirken, bu gelişme İsrail ve Hamas arasında önemli bir diplomasi adımı olarak değerlendiriliyor.

Son gelen haberlere göre, ABD’nin, Gazze’deki 40 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında yaklaşık 700 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını öneren planı İsrail tarafından kabul edildi. Bu durum, İsrail ile Hamas arasındaki uzun süredir devam eden gergin ilişkilerde yeni bir sayfa açabilir.

CNN’in haberine göre, Katar’ın başkenti Doha’da 18 Mart’ta başlayan dolaylı görüşmelerde, tarafların bir kısım esirin serbest bırakılması konusunda önemli bir ilerleme kaydettiği bildirildi. İsrail heyetinin, ABD tarafından sunulan öneriyi kabul ettiği ve CIA Direktörü Bill Burns’ın bu konudaki teklifinin olumlu karşılandığı belirtildi. Haberde, diplomatik kaynakların bu bilgiyi CNN’e doğruladığı ifade edildi.

Görüşmeler sırasında İsrail heyetinin, Gazze’deki 40 esire karşılık olarak yaklaşık 700 Filistinli mahkumu serbest bırakma teklifini kabul ettiği kaydedildi.

Öte yandan, Gazze Şeridi’ne insani yardımın ulaştırılması ve İsrail askerlerinin bölgeye yerleştirilmesi gibi diğer konular hakkında henüz bir anlaşma sağlanamadığı ifade edildi. Şu anda tüm gözler Hamas’ın bu öneriye vereceği yanıtta.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail, ABD’nin Esir Takası Önerisini Kabul Etti