Moskova’daki Kanlı Terör Saldırısının Faillerinden Biri Yakalandı

Moskova'daki Kanlı Terör Saldırısının Faillerinden Biri Yakalandı

Moskova’da 133 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının faillerinden biri, yakalandıktan sonra yapılan sorguda, Türkiye’den geçerek Rusya’ya geldiğini ve saldırıyı para için gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen ve 133 kişinin hayatını kaybettiği dehşet verici terör saldırısının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden biri yakalanarak sorguya alındı. Sözcü TV’de yer alan habere göre, saldırgan, Türkiye’de belgelerinin süresinin dolmasının ardından 4 Mart’ta Moskova’ya uçtuğunu açıkladı.

Terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenilen bu korkunç saldırıda onlarca kişi de yaralanmıştı. Yakalanan saldırgan, sorgusunda saldırı planının detaylarını, ‘Kurt’ takma adını kullanan bir kişiden Telegram kanalı üzerinden aldığını belirtti. Saldırının gerçekleştirileceği bölgenin koordinatları ve saldırı için gerekli bilgiler de aynı şekilde Telegram kanalı aracılığıyla sağlanmış.

Saldırgan ayrıca, gerçekleştireceği bu vahşi eylem için 250 bin ruble (yaklaşık 70 bin TL) ödeme alacağını ve bu miktarın yarısının hesabına yatırıldığını ifade etti. Sorguda, kendisine bu teklifi yapan kişinin gerçek adını bilmediğini, sadece ‘Kurt’ takma adını kullandığını söyledi.

Saldırganın sorgu sırasında büyük bir pişmanlık ve çaresizlik içinde olduğu gözlendi. Sorgulayan görevlilere ‘Öldürün beni artık tamam, öldürün beni’ diye yalvardığı anlar görüntülendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Moskova’daki Kanlı Terör Saldırısının Faillerinden Biri Yakalandı