İsrail Cumhurbaşkanı’ndan Azerbaycan Ziyareti

İsrail Cumhurbaşkanı'ndan Azerbaycan Ziyareti

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Azerbaycan’a tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Herzog, iki ülke arasındaki stratejik ve ticari ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi. Görüşmede Herzog, ayrıca bölgedeki İran tehdidine de dikkat çekti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye resmi bir ziyarette bulundu. Herzog, bu ziyaretle birlikte İsrail’in Azerbaycan’a cumhurbaşkanlığı düzeyinde yaptığı ilk ziyareti gerçekleştirmiş oldu. Herzog ve eşi Michal, Bakü havalimanında Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Fariz Rzayev ve iki ülkenin büyükelçileri tarafından karşılandı. Herzog’un ziyaretinin amacı, iki ülke arasındaki stratejik ve ticari bağları güçlendirmek olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Herzog, İsrail’den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın dost, yakın, önemli ve kilit bir ülke olduğunu belirtti. Herzog, ayrıca Azerbaycan’ın İran’ın komşusu olduğunu hatırlatarak, İran’ın bölgede istikrarsız bir faktör olduğunu ve İsrail karşıtı faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Herzog, bu konuyu Aliyev ile görüşeceğini de ifade etti.

Herzog ve Aliyev arasındaki görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel konular ele alındı. Herzog, görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Arkadaşım Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e sarayındaki sıcak karşılama için teşekkür ederim. İsrail, Azerbaycan’ı değerli bir stratejik ortak ve bölgesel istikrarın çapası olarak görüyor” dedi4.

Herzog’un ziyareti sırasında provokasyon tehdidi endişesiyle üst düzey güvenlik önlemleri alındığı da belirtildi. Ziyaret kapsamında Herzog’un Bakü’deki Yahudi cemaati ile de bir araya gelmesi bekleniyor

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail Cumhurbaşkanı’ndan Azerbaycan Ziyareti