İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ndeki 3 Rehineyi ‘Yanlışlıkla’ Vurduğunu İtiraf Etti

İsrail Ordusu Gazze Şeridi'ndeki 3 Rehineyi 'Yanlışlıkla' Vurduğunu İtiraf Etti

İsrail ordusunun yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail askerleri, Şucaiye’de çıkan çatışmalarda 3 rehineyi yanlışlıkla düşman olarak algıladı. Bunun sonucunda rehinelerin üzerine ateş açıldı ve hayatlarını kaybettiler.” denildi.

Olay yerinde yapılan araştırmalarda “ölenlerin kim olduklarına dair şüphelerin olduğu” belirtilen açıklamada, cesetlerin İsrail’e gönderildiği ve yapılan incelemede 3 rehinenin kimliklerinin tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, cesetlerin Yotam Haim, Samer Talalka ve ismi açıklanmayan bir rehineye ait olduğu bildirildi.

İsrail ordusu olayı soruşturuyor

İsrail ordusunun olayı soruşturduğu kaydedilen açıklamada, olayın “son günlerde yoğun çatışmaların yaşandığı bir savaş alanında gerçekleştiği” iddia edildi.

Açıklamada, “Olaydan çıkarılan dersler sahadaki tüm birliklere iletildi. İsrail ordusu, bu trajik olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiriyor ve ailelere başsağlığı diliyor. Ulusal görevimiz, kayıp olanları bulmak ve tüm rehineleri evlerine döndürmektir.” ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bu korkunç bir felaket. Bu akşam tüm İsrail yas tutuyor.” dedi.

Netanyahu, rehinelerin ölümünden dolayı “büyük bir acı” hissettiğini belirterek, “Bu zor akşamın ardından, yaralarımızı saracak, gerekli dersleri alacak ve tüm rehineleri güvenli bir şekilde evlerine getirmek için gücümüzü ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise “Kalbim ve aklım, İsrail ordusunun Gazze’de yanlışlıkla öldürdüğü 3 rehinenin yakınlarıyla.” dedi.

Gallant, İsraillilerin “yanlışlıkla” öldürülmesini, “her İsrail vatandaşı için acı verici bir olay” olarak nitelendirerek, “Sakin olmalı ve tüm rehineler, tüm vatandaşlarımız ve tüm askerlerimiz için operasyona devam etmeliyiz.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail Ordusu Gazze Şeridi’ndeki 3 Rehineyi ‘Yanlışlıkla’ Vurduğunu İtiraf Etti