İsrail Ordusu İnsani Yardım Bekleyen Gazze Halkını Bombaladı

İsrail Ordusu İnsani Yardım Bekleyen Gazze Halkını Bombaladı

Gazze’de yaşanan trajik durum, Filistinlilerin İsrail ordusu tarafından hedef alınması ve ağır insani koşullarla ilgili son gelişmeler, bölgedeki hükümetin yaptığı açıklamalarla daha da vahim bir hal alıyor. Gazze hükümetinin Medya Ofisi, İsrail’in 146 gündür sürdürdüğü abluka ve saldırılar sonucu Gazze’yi kıtlıkla yüz yüze bıraktığını ve bu durumun yüzlerce insani yardım bekleyen Filistinliyi etkilediğini belirtiyor. Özellikle Nablusi Kavşağı’nda meydana gelen olaylar, İsrail ordusunun kasıtlı ve planlı hareket ettiğine dair iddiaları güçlendiriyor.

Medya Ofisi’nin açıklamasına göre, İsrail ordusu Gazze’de bulunan savunmasız Filistinlilere yönelik bir katliam gerçekleştirdi. Bu sabah gerçekleşen saldırıda 70’ten fazla kişi hayatını kaybetti ve 250’den fazla kişi yaralandı. İsrail’in bu hareketleri, hükümet tarafından soykırım ve etnik temizlik olarak nitelendiriliyor. Gazze Şeridi’ndeki yaklaşık 700 bin kişinin zorla aç bırakılmasına dikkat çekilen açıklamada, İsrail ve ABD yönetimi başta olmak üzere uluslararası toplum ve kuruluşlar sorumlu tutuluyor.

Açıklamada, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği toplu katliamlar ve zorla aç bırakma suçlarından dolayı uluslararası müdahale çağrısı yapıldı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in insani yardımın ulaştırılmasını engellediğini ve bu durumun Gazze Şeridi’nde ciddi bir insani felakete yol açtığını bildiriyor. Saldırılar sonucu 30 bin yaralı ve 70 bin ölü olduğu, binlerce kişinin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail’e yönelik aldığı ihtiyati tedbir kararlarına rağmen, Gazze’ye giren yardımın ocak ayına göre yarı yarıya azaldığı ifade ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail Ordusu İnsani Yardım Bekleyen Gazze Halkını Bombaladı