İsrail’den Gazze Şeridi’ne Kara Operasyonu

İsrail'den Gazze Şeridi'ne Kara Operasyonu

İsrail Ordusu Radyosu, Gazze Şeridi’nin güneyinde kara operasyonunun başladığını duyurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bölgedeki askeri harekat hakkında açıklamalarda bulundu. Halevi, “Gazze’nin kuzeyinde Hamas’ın iki tugayını ‘tamamen olmasa da dağıttıklarını’ ve daha fazla taburu vurmak için hala Gazze içinde faaliyet gösterdiklerini” belirtti. Ayrıca, “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde güçlü ve kapsamlı bir şekilde savaştık ve şimdi bunu Gazze Şeridi’nin güneyinde de yapıyoruz,” dedi.

İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail ordusunun zırhlı birlikleri “Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeyinde faaliyet göstermeye ve Hamas hedeflerine saldırmaya başladı.” İlerleyen zamanlarda, bölgedeki güçlerin ilerletilmesi ve kara operasyonunun genişletilmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, Gazze’nin güneyindeki duruma dikkat çekti. Elder, “Gazze’nin güneyinde şu an savaşın en kötü bombardımanı yaşanıyor, çok büyük çocuk kayıplarının yaşandığını görüyoruz,” dedi ve ekledi: “Burada çocukları etkileyen dehşeti anlatmakta güçlük çekiyorum.”

Bu gelişmeler, Gazze ve çevresindeki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getiriyor. İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların sonuçları, bölgedeki sivil halk üzerinde ciddi etkiler yaratıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail’den Gazze Şeridi’ne Kara Operasyonu