İstanbul’da Açık Alanda İçki İçmek Yasaklandı

İstanbul'da Açık Alanda İçki İçmek Yasaklandı

İstanbul’da halka açık alanlarda içki içmenin yasak olduğu duyuruldu. İstanbul Valiliği, 17 Ağustos 2023 tarihli bir genelge ile “alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler haricinde” sahiller, plajlar, parklar, piknik ve mesire yerlerinde alkollü içecek tüketimini yasakladı. Yasağın gerekçesi ise “olaylara karışanların çoğunun alkollü olması” olarak açıklandı.

Vali Davut Gül imzalı genelgede, şu ifadelere yer verildi: “İlgili makamlara yapılan şikayetlerde, ilimiz sınırları içerisinde güvenlik ve asayiş bakımından, kamu düzenini bozan ve halkın huzurunu kaçıran olaylara karışan şahısların ekseriyetle alkollü oldukları, umuma açık park, plaj, sahil ve benzeri alanlarda alkol alan şahısların çevreye rahatsızlık vererek halkımızda korku ve panik yaşanmasına sebep oldukları tespit edilmiştir.”

Bu karara göre, yasaklanan alanlarda içki içenlere 617 TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca sarhoş olarak başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiler, sarhoşluğun etkisi geçinceye kadar kontrol altında tutulacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Açık Alanda İçki İçmek Yasaklandı