İstanbul’da Büyük Finans Dolandırıcılığı Operasyonu

İstanbul'da Büyük Finans Dolandırıcılığı Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Credit Suisse Bank’ın adını kullanarak büyük bir dolandırıcılık şebekesine yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. İsviçre merkezli banka adına kredi vaadiyle ihtiyaç sahiplerini mağdur eden suç örgütüne yönelik operasyon, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları sonucu gerçekleşti.

Operasyon kapsamında, Moiz Mitrani liderliğindeki şüpheli grubun, masum vatandaşları nasıl kandırdığı ortaya çıktı. Mitrani ve çetesi, İsviçre merkezli Credit Suisse Bank’ı referans göstererek, ihtiyaç sahiplerine uygun şartlarda kredi sağlayacaklarını iddia etmiş. Mağdurların mal varlıklarını ipotek ettiren şebeke, daha sonra bu ipotekli malları üçüncü şahıslar aracılığıyla başka firmalara devrederek büyük mali kazançlar elde etmiş.

Operasyonun Detayları: İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün derinlemesine yürüttüğü soruşturmada, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Yönetmek veya Üye Olmak, Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik’ gibi ciddi suçlamalarla 15 kişi gözaltına alındı. Tanınmış iş insanı Moiz Mitrani’nin de aralarında bulunduğu üç kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firmayı 60 Milyon Lira Zarara Uğrattılar

Şüphelilerin, bir firmayı ele geçirerek 60 milyon lira zarara uğrattıkları ve diğer borçlu firmalardan zorla senet imzalatarak taşınmazlarına el koydukları belirlendi. Ayrıca operasyon sırasında çok sayıda silah, mühimmat ve lüks eşya ele geçirildi.

Gözaltına alınan 15 şüpheliden yedisi, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen sekiz kişiden beşinin adli kontrol şartıyla serbest kalması, üç kişinin ise tutuklanmasıyla soruşturma devam ediyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Büyük Finans Dolandırıcılığı Operasyonu