İstanbul’da Sağanak Etkisi: Trafik Durma Noktasında, D-100’de Su Birikintileri

İstanbul'da Sağanak Etkisi: Trafik Durma Noktasında, D-100'de Su Birikintileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dünkü uyarısının ardından İstanbul’da beklenen yağış, sabah saatlerinde başlayarak etkisini artırdı. Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, özellikle D-100 kara yolunun bazı bölgelerinde su birikintilerine yol açtı. Bu durum, ana arterlerde araçların ilerlemesinde zorluklara neden oldu ve trafikte ciddi yoğunluklar oluştu.

Trafikte Yoğunluk ve Duraklama

Özellikle Avrupa Yakası’nda Avcılar ve Anadolu Yakası’nda Bostancı bölgelerinde trafik neredeyse durma noktasına geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mobil uygulaması İBB CepTrafik’in verilerine göre, şehir genelinde trafik yoğunluğu 17.30 itibarıyla yüzde 90 seviyelerine ulaştı. Bu yüksek oran, yağışın şehir trafiği üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

İstanbullular, yağışın etkisiyle oluşan trafik yoğunluğuna ve su birikintilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Sürücülerin, özellikle su birikintisi olan bölgelerde daha dikkatli hareket etmeleri ve trafik kurallarına uymaları önem taşıyor. Yağışın devam etmesi durumunda trafikteki aksamaların sürebileceği tahmin ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Sağanak Etkisi: Trafik Durma Noktasında, D-100’de Su Birikintileri