İstanbul’daki Kilise Saldırısını IŞİD Üstlendi

İstanbul'daki Kilise Saldırısını IŞİD Üstlendi

İstanbul Büyükdere Mahallesi’ndeki Santa Maria Kilisesi, geçtiğimiz pazar günü korkunç bir olaya sahne oldu. Ayin sırasında kiliseye giren iki silahlı saldırgan, acımasızca ateş açtı. Bu saldırı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından üstlenildi.

Saldırı sırasında, 52 yaşındaki Tuncer Cihan başından vurularak hayatını kaybetti. Güvenlik kameralarında maskeli oldukları tespit edilen saldırganlar, olay yerinden hızla uzaklaştı. İstanbul polisi, gece boyunca süren yoğun bir arama operasyonu başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamaya göre, iki şüpheli saldırgan yakalandı.

Bakan Yerlikaya, “Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şu ana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak ise saat 22.00’de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı.” dedi. Zanlıların Rus ve Tacik kökenli olduklarını belirten Yerlikaya, her iki zanlının da DEAŞ mensubu olduğunu düşündüklerini ifade etti.

IŞİD Telegram’dan Açıklamayla Saldırıyı Üstlendi

Reuters haber ajansı ise, IŞİD’in Telegram hesabından yapılan bir açıklama ile saldırıyı üstlendiklerini duyurdu. Ayrıca IŞİD’in yayın organlarından Amag’da da benzer bir açıklama yer aldı. Örgütün üst düzey yetkililerine dayandırılan açıklamada, bu saldırının ‘Yahudi ve Hristiyanların her yerde hedef alınması’ talimatına bir cevap olduğu belirtildi.

Bu trajik olay, Türkiye’nin güvenlik güçlerinin hızlı ve etkili müdahalesini gösteriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kısa sürede saldırganları yakalaması ve geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirmesi, ulusal güvenliğimizin sağlanmasındaki kararlılığımızı ortaya koyuyor. Yerlikaya, “Olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetimize, kahraman polislerimize teşekkür ediyorum.” diyerek, emniyet güçlerinin başarısını vurguladı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’daki Kilise Saldırısını IŞİD Üstlendi