İsviçre de Türk Asıllı Polis Serbest bırakıldı.

featured
A policeman of the cantonal police Basel-Stadt with a radiotelephone, on July 14, 2015, in Basel, Switzerland. (KEYSTONE/Georgios Kefalas)Ein Polizist der Kantonspolizei Basel-Stadt mit einem Sprechfunkgeraet, am 14. Juli 2015, in Basel. (KEYSTONE/Georgios Kefalas)
Hakkında açılan Casusluk soruşturması sonucunda gözaltına alınan Türk asıllı İsviçre’li Polis delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

 

BASEL – Basel’de Trafik Polis olarak görev yapan Türk asıllı İsviçre Vatandaşı bir Polis memuru Türkiye’ye casusluk yaptığı iddiaları ile suçlanmış ve hakkında açılan soruşturma sonrasında önce görevinden açığa alınmış ve ardından gözaltına alınmıştı.

Basel Savcılığı, Polis memuru hakkında yeterince delil bulamadıklarını açıklarken,

Ancak Polis memuru hakkında , Görevinde gizlilik ihlalleri ve görevini kötüye kullanmakla suçları ile soruşturma ve görevinden ihraç kararı devam ediyor.

Öte yandan İsviçre Basını, 37 Yaşındaki Türk asıllı İsviçre’li Polis memurunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti lehine casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu iddia ediyor. Ancak soruşturma yürüten Basel Polisi ve Basel Savcılığı polis memuru hakkında suçlamaları delillendirecek yeterli bilgi ve belgelerin bulunamadığını açıkladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsviçre de Türk Asıllı Polis Serbest bırakıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.