İyi Partili Bahadır Erdem: Akşener’in açıklaması aslında HDP’ye yönelik değildi, bir isyandı

featured

Geçtiğimiz hafta İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısındaki “HDP ile PKK’yı aynı çizgide görüyoruz” açıklamasını ve bu açıklamanın partideki yansımalarını değerlendiren İyi Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, “Bu konuda parti içinde hiçbir fikir ayrılığı yok. Genel Başkanımız geçen hafta grup toplantısında oldukça önemli ve aslında çok da ağır bir konuşma yaptı. Ama bu konuşma aslında HDP’ye yönelik bir konuşma değildi” dedi. Erdem, “Dolayısıyla Sayın Akşener’in o grup toplantısında yaptığı konuşma bir isyan olarak yansımalıdır. Akşener’in sözleri ‘Siz nasıl bizi PKK ile bir tutarsınız?’ isyanıydı” dedi.

Gerçek Gündem’den Elif Ünsal’ın haberine göre, Akşener ve İyi Parti’nin yıllardır söylemlerinde hukuk çerçevesinden çıkmadığını söyleyen Erdem, şunları kaydetti:

“Bu konuşma yıllardır, belki de en ilkeli davranan İYİ Parti ve İYİ Parti’nin sayın Genel Başkanı’nın; PKK’ya, Kürt vatandaşlarımıza, Türkiye’deki demokrasiye bakış açısının çok açık, çok net ve değişmez olduğu belli olmasına rağmen AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ve MHP’nin hadsiz, kabul edilemez yöndeki konuşmaları üstüne yapılan ve aslında yapmaya mecbur kalınan bir konuşmaydı. Çünkü MHP ve AKP yıllardan beri Türkiye’yi bölerek, vatandaşları ayrıştırarak, üstelik bunları etnik siyaset ve dini kavramlar gibi toplumun hassas noktaları üstünden, sadece koltuk uğruna yaparak oy toplama politikası güdüyor.

İyi Parti ise bunun tam tersi her zaman makul siyaseti arayarak; demokrasiyi, hukuku, yargının bağımsızlığını 83 milyon için isteyerek, hiçbir zaman insan ayrımı yapmaksızın, Doğu ya da Batı gibi hiçbir suretle Türkiye’yi ayırmaksızın, ülkeyi ve milleti birleştirici bir politika sürüyor. Bu politika Sayın Meral Akşener’in karakterinden, insani yapısından, yılların tecrübesinden oluşturduğu bir politika ve İYİ Parti de tüm neferleri ile bunu savunuyor. Buna rağmen AKP ve MHP son derece çirkin ithamlarla hem İYİ Parti’yi hem Meral Akşener’i suçluyor. Dolayısıyla Sayın Akşener’in o grup toplantısında yaptığı konuşma bir isyan olarak yansımalıdır. Akşener’in sözleri “Siz nasıl bizi PKK ile bir tutarsınız?” isyanıydı.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İyi Partili Bahadır Erdem: Akşener’in açıklaması aslında HDP’ye yönelik değildi, bir isyandı