İYİ Partili Yokuş: Terörle Mücadelede Hata Yapılmaz

featured

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, terörle mücadele konusunda iktidara yüklenerek, “Terörle mücadelede hiçbir şey gözden kaçamaz, hiçbir şey atlanamaz, hiçbir aşamada hata yapılamaz çünkü terörle mücadelede yapılan ilk hata son hatadır” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda partisi adına söz alan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, terörle mücadeleye ve güvenlik korucuların sorunlarına değindi.

Güvenlik korucuların sorunlarına değinen Milletvekili Yokuş, “Görüşmekte olduğumuz kanun teklifinin 1’inci maddesinde siyasi iktidar, korucular için herhangi bir hak iyileştirmesi yapmak yerine disipline ilişkin hükümlerde düzenleme getirmektedir. Güvenlik korucularının disiplin suç ve cezaları ile bunlara itirazların belirlenmesi elbette önemlidir ancak terörle mücadelemizde büyük sorumluluk taşıyan, AK Parti’nin FETÖ’yle, PKK’yla iş tuttuğu dönemlerde büyük acılar yaşamış korucularımız cezalandırmak değil, onore edilmek istiyor. Koruculara telefon dağıtmakla, harç muafiyeti sağlamakla, giyim standardı getirmekle, harcırahları düzeltmekle sorunlarını çözemeyiz çünkü temel sorunları bunlar değil.” dedi.

KORUCULARIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

İYİ Parti’nin güvenlik korucularına yönelik çalışmalarından bahseden Yokuş, “Güvenlik korucularımızın gazi olanlarına devlet övünç madalyası verilmesi, köy kanunu dışında mahsus bir kanun çıkarılarak statülerinin belirlenmesi, 4/A sigortalılıktan 4/C sigortalılığa geçirilmesi, böylece tazminat ve kıdem tazminatına hak kazandırılması, geriye dönük sigortalarının yatırılması, daimi kadro verilmesi, aktif görev ve operasyonlarda ilave ikramiye verilmesi, istihkaklarının da kesintiye uğramaması gerekiyor.  Görev tanımları da yapılmalı artık bunların, güvenlik korucuları kamu personeli sayılmasın rağmen kamu personeli haklarından maalesef yararlanamıyor. Maaş göstergelerinin 25000 göstergeye ayarlanması ve maaşlarının bu gösterge üzerinden hesaplanması, emeklilikte toplu tazminatlarının ödenmesi, emekli yaşının 50’ye düşürülmesi, görev yolluklarının ve geçici görevlendirme ücretlerinin takip eden maaşla birlikte ödenmesi, gönüllü olarak on beş yıl güvenlik koruculuğu yapan korucularımıza şeref aylığı bağlanması, emekli güvenlik korucularımızın emekli maaşlarının iyileştirilmesi, PKK terör örgütüyle mücadelede yaralanmış, yüzde 40 ve üzeri uzuv kaybı olmayan güvenlik korucularımıza gazilik hakları verilmesi. Yani bu sorunlar mutlaka çözülmeli, biz bu sorunların farkındayız.” diye konuştu.

TERÖR EYLEMİ YAPILMADAN ENGEL OLUNMALIDIR

Millet iradesinin bu dünyadaki en büyük mahkeme olduğunun altını çizen Yokuş, “Nitekim terörle mücadele siyasi iradenin yani iktidarın milletimize verdiği sözün hakkını vermesi, üzerine düşen büyük görevin farkındalığıyla hareket etmesi gereken son derece hayati bir alandır. İktidarın büyük bir ciddiyetle devleti idare etmesi, tehditleri titizlikle ortadan kaldırması gerekir; çünkü terörle mücadele ciddiyetsizliği kaldırmaz, çünkü terörle mücadele siyasi ihtirasları da kaldırmaz, çünkü terörle mücadele iktidardakilerin birbirleriyle çelişen tutum ve açıklamalarını da kaldırmaz, çünkü terörle mücadele kusursuz işleyen bir devlet aklı olmadan yapılamaz. Terörle mücadelede hiçbir şey gözden kaçamaz, hiçbir şey atlanamaz, hiçbir aşamada hata yapılamaz çünkü terörle mücadelede yapılan ilk hata son hatadır. Bu yüzden de terörle mücadelenin bazı altın kuralları vardır. Örneğin, devletin görevlerinden biri hiç zaman kaybetmeden faili ortaya çıkarıp yakalamak ve olayın arkasındaki güçleri aydınlatarak bir daha tekrarlanmaması için gereken önlemleri almaktır. Evet, devlet, failleri ivedilikle yakalamakla görevlidir ama iktidarın esas önceliği de terör eylemine, daha yapılmadan engel olabilmektir. Şayet bir terörist ülkemizde bomba yapmaya karar vermişse iktidarın görevi, devlet kurumlarımızı daha o bombanın fünyesini takmadan onu etkisiz hâle getirmek için harekete geçirmektir. Doğrudur, devlet teröristlerin ayakkabı numaralarına kadar bilir, bilmeli de ama iktidarın görevi ayakkabı numaralarına kadar bildiği o teröristleri tek bir vatandaşımızın burnu dahi kanamadan etkisiz hâle getirmesini çok daha iyi bilmektir. Terörle mücadelede de sınır güvenliği de çok önemlidir. Devlet, hudutlarımızı namus bilerek, sahip çıkmakla görevlidir.” şeklinde konuştu.

Bir teröristin mülteci kılığına girerek dört koca ay kaçak bir şekilde yaşamasına göz yumulmaması gerektiğini vurgulayan Yokuş, şunları söyledi:

“İktidar kontrolsüz bir göç politikası uygulayarak sınırlarımızın kevgire çevrilmesine sessiz kalmaz, milletimizin öz yurda garip öz vatanında parya olmasına seyirci kalmaz. Tüm bunların yanında, devlet, terör korkusunu defederken milletini asla karanlıkta bırakmaz çünkü böyle zorlu zamanlarda millet devletiyle bütünleşir, millet ve devlet teröre karşı kenetlenir, alçak teröristlerin korku ve baskıyla yıldırma politikalarının karşısında dimdik durur. Dolayısıyla geçtiğimiz pazar yaşadığımız gibi bir belirsizlik ortamı, bir bant genişliği kısıtlaması ya da bir karartma asla yaşanmaz çünkü devleti yönetenler “dezenformasyonla mücadele” adı altında milletin haber alma hakkını kısıtlayıp bir korku ve vesvese ortamı oluşturmaktansa tam tersine vatandaşlarının doğru bilgiye süratle ulaşmasını sağlar.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Yokuş: Terörle Mücadelede Hata Yapılmaz