Japonya’nın Köpek Adamı

Japonya'nın Köpek Adamı

Japonya’da bir adam, kendini köpeğe dönüştürmek için büyük bir servet harcadı. Adamın adı Toco-san ve yeni görünümüyle ilk defa bir röportaj verdi. Toco-san, son iki yılda yaklaşık 420 bin TL değerinde bir köpek kostümü için para ödedi. Bu ilginç hikaye, Toco-san’ın köpeğe dönüşüm sürecini anlatan YouTube videolarının viral olmasıyla ortaya çıktı. Toco-san, gerçek kimliğini gizli tutuyor ve her gün gördüğü insanlardan, özellikle iş arkadaşlarından saklanıyor. Toco-san’ın YouTube kanalında @I_want_to_be_an_animal adlı 55 binden fazla abonesi var. Toco-san bu videolarda, kostümünü hiç çıkarmadan insanlara özgü ya da köpeklerin yaptığı şeyleri yapıyor. Mesela, bir şişe kola içiyor ya da parkta dört ayak üzerinde koşuyor. Konuşmak yerine sadece havlıyor.

Toco-san, İspanyol haber ajansı EFE ile yaptığı röportajda, neden böyle bir dönüşüm yaptığını anlattı. Toco-san, insan bedeninin kendisine uygun olmadığını ve çocukluğundan beri bir değişim arzuladığını söyledi. “Bu kostümü giydiğimde hayallerim gerçek oluyor ve kendimi mutlu hissediyorum” dedi. Toco-san, görünümünü kalıcı olarak değiştiremediği için Zeppet adlı bir şirkete özel bir kostüm siparişi verdi. Kostüm, yaklaşık 40 günde hazırlandı ve pençeli patiler, uzun bir burun, uzun kulaklar, bir kuyruk ve tüm vücudu kaplayan kürkten oluşuyor. Kostümün ağırlığı ise yaklaşık 4 kg.

Zeppet’ten bir yetkili, kostümün nasıl yapıldığını açıkladı. Yetkili, “Asıl zorluk, bir köpek iskeletinin insan iskeletine uyarlanmasıydı” dedi. “İskeletler çok farklı olduğu için kostümü nasıl köpeğe benzeteceğimizi bulmak için çok çalıştık” diye ekledi.

Toco-san, neden collie cinsi bir köpeği seçtiğini de anlattı. “Collie’yi seçtim çünkü gerçekçi görünüyor” dedi. “Dört ayaklı hayvanlar arasında en sevdiklerimden biri ve bana yakın büyüklükte olduğu için uygun olduğunu düşündüm” diye devam etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Japonya’nın Köpek Adamı