Kahvehaneciler tepkili ”Kökten kapatın, siz de rahat edin biz de…”

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı normalleşme programı, sadece 3 ay içinde 2 kahvehane esnafının intihar ettiği İzmir’de hayal kırıklığı yarattı. İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, verileceği duyurulan desteklerin halen ödenmediğini, üstüne bir de oyun yasağının devam ettiğini belirtirken, “Bu kadar mı oyuna düşmansınız yahu. Bu kadar düşmansanız, koşuları da kapatın. Milli Piyango kumar değil mi! Ama kahvelere gelince kapatıyorsunuz” dedi.

Kahvehaneci esnafının pandeminin en çok etkilediği kesimlerin başında geldiğini belirten İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, hükümete seslenerek şu ifadeleri kullandı;

Esnafımız bu karardan memnun değil. Olması da mümkün değil. Kahveci esnafının 20- 30 çayla dükkanını döndürmesi mümkün değil. Hiç açmasalardı daha iyi. Verilen destekler de yeterli değil. 5 bin lira dedikleri destek de elimize geçmedi daha. Yani, mübarek Ramazan ayıdndan, mübarek insanlardan bahsediyorum. Mübarek insanların esnafa verdiği desteği daha alamadık. Bir kısmına 5 bin, bir kısmına 3 bin TL destek dediler. Ama daha alamadık. Daha kiramızı ödeyemedik. Dükkanımızı açacağız ama mal sahibi indi aşağıya.. Geldi, ‘kiramı ver’ diyor. Ama elimizde yok. Çayımızı, şekerimizi alacak paramız bile yok. Elektriklerimiz kapalı, açtıramadık. Madem verdiniz bu 5 bin lira desteği, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin, ama yeterli değil ki… Madem açtınız bizi, elektriğimizi, suyumuzu ödeyemedik ki. 10 liralık su kullanıyoruz, 400- 500 lira katı atık bedeli ödüyoruz. AK Parti hükümeti lütfen önce bunları bir düzeltsin, esnafın sesini dinlesin.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kahvehaneciler tepkili ”Kökten kapatın, siz de rahat edin biz de…”