Kanto Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Hayata Veda Etti

Kanto Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Hayata Veda Etti

Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden kantocu, ses sanatçısı ve oyuncu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir’de yaşamını yitirdi. Uzun süredir pankreas kanseri ve bacaklarındaki rahatsızlıkla mücadele eden Damcıoğlu, dün fizik tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti. Sanatçının ölümü sevenlerini ve meslektaşlarını yasa boğdu.

Nurhan Damcıoğlu, 1 Mayıs 1941’de Adana’nın Karaisali ilçesinde doğdu. 9 yaşında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne kaydolan Damcıoğlu, tiyatro eğitiminin yanı sıra bale dersleri de aldı. Radyo Çocuk Kulübü’nde 9 yıl çalıştıktan sonra 16 yaşında Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya başladı. Ankara Cebeci Ortaokulu’nu bitirdikten sonra 1965 yılında İstanbul’a gitti ve burada birçok tiyatro topluluğuyla çalıştı.

Kanto sanatını ilk kez Toto Karaca’dan dinleyen Damcıoğlu, Mücap Ofluoğlu’nun teşvikiyle 1969’da kanto söylemeye başladı ve Türkiye’nin ilk kadın Müslüman kantocusu oldu. Maksim Gazinosu’nda Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi ünlü isimlerle birlikte sahne alan Damcıoğlu, kantoyu modernize ederek Türkiye’nin kanto kraliçesi olarak anılmaya başladı.

Damcıoğlu, tiyatro ve kanto çalışmalarının yanında sinema ve televizyon projelerinde de yer aldı. “Kara Murat”, “Köroğlu”, “Sultan Gelin” gibi filmlerde rol alan sanatçı, “Bizimkiler”, “Yalan Rüzgarı”, “Sihirli Annem” gibi dizilerde de izleyiciyle buluştu. Ayrıca birçok ödülün de sahibi olan Damcıoğlu, sanat yaşamında 50’yi aşkın albüm çıkardı.

2010 yılından beri İzmir’de yaşayan Nurhan Damcıoğlu, son yıllarda sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. Pankreas kanseri teşhisi konulan ve bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle fizik tedavi gören sanatçı, dün İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Burada fenalaşarak yoğun bakım ünitesine alınan Damcıoğlu, kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Damcıoğlu’nun ölüm haberi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. Bakanlık paylaşımında “Ünlü kantocu, ses sanatçısı, sinema ve tiyatro oyuncusu Nurhan Damcıoğlu’nun vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanatçının ölümü sanat camiasında da büyük üzüntü yarattı. Çok sayıda sanatçı, sosyal medya hesaplarından Damcıoğlu’na veda mesajları paylaştı. Damcıoğlu’nun ailesi ise cenaze programını açıkladı. Buna göre, sanatçı için yarın İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde saat 14.30’da anma töreni yapılacak. Tören sonrasında Nurhan Damcıoğlu, Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nde ikindi namazına müteakip Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kanto Kraliçesi Nurhan Damcıoğlu Hayata Veda Etti