Kar Yağışı Nedeniyle 15 İlde Eğitime Ara Verildi

Kar Yağışı Nedeniyle 15 İlde Eğitime Ara Verildi

Türkiye’nin birçok bölgesinde etkisini gösteren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı illerde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaşırken, trafik kazaları ve yolların kapanması gibi sorunlar yaşandı. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle 15 ilde ve bazı ilçelerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Bu yerlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Eğitime ara verilen iller ve ilçeler şunlar:

  • Kars: Kars Valiliği, soğuk hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle pazartesi günü tüm okulların tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli, hamile ve 60 yaş üstü personelin de idari izinli sayılacağını duyurdu.
  • Ağrı: Ağrı Valisi Mustafa Koç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi günü il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildiğini belirtti.
  • Bayburt: Bayburt Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiğini açıkladı. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.
  • Erzurum: Erzurum Valiliği, kent genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Açıklamada, söz konusu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı gün idari izinli sayılacağını ifade etti. Öte yandan Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün ara verildiğini duyurdu.
  • Van: Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çaldıran ilçesindeki tüm okulların, Muradiye, Çatak ve Özalp ilçelerinde de taşıma kapsamındaki okulların pazartesi günü tatil edildiğini duyurdu. Muradiye Kaymakamlığı da yoğun kar ve yollarda buzlanma tehlikesi nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki tüm okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı. Çatak ve Özalp ilçelerinde de yoğun kar ve bazı mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle taşıma kapsamındaki okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.
  • Artvin: Artvin Valiliği, olumsuz hava koşulları, yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Artvin Merkez ilçede pazartesi günü tüm okul ve kurumlarda eğitim öğretime bir gün ara verildiğini kaydetti.
  • Giresun: Giresun Valiliği, kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Alucra ve Çamoluk ilçelerinde tüm okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini belirtti. Merkeze bağlı Okçu Köyü İlkokulu’nda eğitim öğretime pazartesi günü ara verildiğini aktaran Valilik, Okçu köyünden merkezdeki okullara gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün tatil edildiğini duyurdu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kar Yağışı Nedeniyle 15 İlde Eğitime Ara Verildi