Karabağ Azerbaycan’dır!

featured

İzmir Konak Meydanı’nda .Azerbaycan Topraklarının İşgalden Kurtarılması Kutlandı, Kahraman ordumuza şükranlarımız sunuldu  ve Şehitlerimizin aziz ruhları için lokma döküldü.Basın açıklamasında bulunuldu.

Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Dr.Asif Kurban , Zaferin Kutlu olsun Can Azerbaycan ! Şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. İzmir  depreminde vefat edenleri de  rahmetle anıyoruz. Milletimizin  acılarını  paylaşıyoruz.Her zaman yanımızda olan İzmir’in STK larına teşekkür ederiz. İzmir’de yaşayan Azerbaycan Türklerine ve İzmir’lilere teşekkür ederiz. Dedi.

İzmir Valiliği Türk Dünyası Hizmetleri Eski Koordinatörü Dr.Fadıl ÜNAL(1992-2001)  yaptığı konuşmasında :

Can Azerbaycan’a gönül veren bütün dostları sevgi ile saygı ile selamlıyorum.

Karabağ’da Ermeni saldırısının başlamasından hemen sonra dostlarımla paylaştığım  mesajımı sizlerle paylaşarak sözlerime başlamak istiyorum.

*”KARDEŞ AZERBAYCAN İÇİN HER ZAMAN BİR NURİ PAŞA VARDIR!

*BAKÜ ŞEHİTLİĞİNDE YATAN 1918 ŞEHİTLERİNİN EVLATLARI,TORUNLARI ŞEHİT ATALARIN YANINA ŞEHİT OLARAK GELMEYİ İKİ CİHAN SAADETİ BİLİR!

*KARDEŞ AZERBAYCAN’A SALDIRANLAR, KARŞILARINDA NURİ PAŞA VE TORUNLARININ NÖBETTE VE MEVZİDE OLDUĞUNU BİLSİNLER!

*DERHAL ETEŞ KESİP 28 YILDIR İŞGAL ETTİKLERİ KARABAĞ TOPRAKLARINI  KAYITSIZ ŞARTSIZ TERK ETSİNLER!

*BÖLGE VE DÜNYA BARIŞI İÇİN HERKESİ, BÜTÜN STK’LARI B.M. VE NATO OLMAK ÜZERE  ULUSLAR ARASI BÜTÜN ORGANİZASYONLARI  BARIŞI TESİS ETMEDE GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

*DEVLET VE MİLLET OLARAK YEKVÜCUT CAN AZERBAYCANLAYIZ.

*CENABI ALLAH’TAN ŞEHİTLERİMİZE RAHMETLER NİYAZ EDİYORUZ.”

Cenabı Allah’a şükürler olsun. Kırk gün önce dostlarımızla paylaştığımız bu mesajımızda ki dileklerimiz dualarımız kabuldür. Bugün inanmış gönüllerin bayramıdır.

Milli birlik ruhumuzun eseri İKİ DEVLET BİR MİLLET ülküsüne inanmış gönüllerin KARABAĞ ZAFERİ kutlu olsun! Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Bu fotoğraf Kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Merhum Cumhurbaşkanı  Haydar Aliyev’in: Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kendilerine fahri doktora unvanı verilmesi törenine; adlarına  açılışı yapılacak bulvar ve rekreasyon alanları  törenlerine  katılmak için İzmir’e  geldikleri  1997 yılında çekilmiş bir fotoğraftır.

Bu fotoğrafta   Merhum  Cumhurbaşkanımız’a: Sovyetler Birliği’nin dağılması sonrasında  Türk Dünyası Büyük Öğrenci Projesinin başladığı,   İzmir’in Türk Dünyası evlatları ile kucaklaştığı 1992 tarihinden itibaren İZMİR Valiliği Türk Dünyası Hizmetleri Koordinatörlüğü’nün  Türk Dünyası’na ve Azerbaycanlı öğrencilerimize beş yıl boyunca verdiği hizmetler ile Karabağ’ın kurtuluşu yolunda yapılan etkinlikleri içeren 300 sayfalık bir rapor sunulmaktadır.

Burada Günün Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, İzmir Valisi Kutlu Aktaş  ve şahsım görünmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Haydar Aliyev  o gün bu raporun takdimindeki memnuniyetlerini

-SİZLERİ KARABAĞ’IN KURTULUŞ TÖRENLERİNDE  GÖRME DİLEKLERİMLE TEŞEKKÜR EDİYORUM. Sözleri ile ifade etmişler; kendilerine Karabağ’ın kurtuluşuna kadar bu hizmetlerin devam  edeceği sözü verilmiştir. Bu söz o günden bu güne  milli yeminimiz olmuştur.

Bizler  İZMİR HALKI ADINA ,TÜRK HALKI ADINA  verilen sözün zaferle sonuçlanmasının SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ. İnanıyoruz ki Kardeş Azerbaycan’ın kadim Türkiye dostu Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ruhu şehitlerimizin ruhu ,bugün burada  aramızdadır. Biz evlatlarının zafer sevincine ortaktır. Ruhları şadlık içindedir.

Milli birlik ruhumuzun eseri İKİ DEVLET BİR MİLLET ülküsüne inanmış gönüllerin KARABAŞ ZAFERİ kutlu olsun ! Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Peygamberimize ilk vahyin geldiği 610 tarihi ile İstanbul’un  1453 de fethi arasında  843 yıl var.

Anadolu’nun kapılarını zorladığımız;bir  yıl sonra 950. yılını kutlayacağımız Malazgirt savaşı ile 1683 İkinci Viyana Kuşatması arasında  612 yıl var.

Büyük Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin 100 yılı kutlamalarına üç yıl var.

BÜYÜK  ülküler: İman, irade,gayret,akıl,  bilim, mantık ve  tecrübenin rehberliğinde  bir gün mutlaka gerçekleşir.

Tıpkı Yüce Peygamber’in gösterdiği İstanbul’u fethetme  ülküsüne 843 yıl sonra ulaşıldığı gibi

Malazgirt Zaferinin 950 yılı kutlamalarına 1 yıl kaldığı gibi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamalarına   3 yıl kaldığı gibi.

Karabağ’da ulaşılan zafer   28 yıldır yürekleri Karabağ’ın acısı ile kavrulanların zaferidir. Bu acıya milletimizi ortak edenlerin zaferidir.

İzmir penceresinden baktığımızda  bu hizmetin içinde: Vali Kutlu Aktaş Atamız’ın 28 yıl önce  kuruluşuna olur dedikleri İzmir Valiliği Türk Dünyası Hizmetleri Koordinatörlüğü vardır. Bu birimin kuruluşuna öncülük eden büyüklerimizden Prof. Dr. Adnan Gülerman Hocamız vardır.

İZMİR TÜRK DÜNYASI DERNEKLERİ  ve  SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI  vardır.

Can Azerbaycan’dan  üniversite öğrenimi için gelen İzmir üniversitelerinde öğrenim gören  öğrencilerimiz vardır.

Dün 17 yaşında Türkiye’ye gelen bugün 40 lı yaşlarda; yürekleri 28 yıldır başka acılara yer kalmayacak kadar Karabağ’ın acısı ile acılı evlatlarımız  vardır.

Onlar Türkiye’dedir. Azerbaycan’dadır  dünyanın her yerindedir

Bu hizmetin içinde onların 26 yıldır temsilcileri olan  Dr.Cavid Aliyev vardır.Dr. Asif Kurban vardır.

Bu acıyı her dem yüreğinde hisseden sizler varsınız.

Can Azerbaycan’a gönül veren İzmir halkı vardır.

Yıl 1993 İzmir Fuarı günlerinde Fuar’ın beş  kapısına kurulan masalarda    ERMENİ KATİLLER CAN AZERBAYCAN’DAN ÇEKİLSİN İMZA KAMPANYASI  İLE 60.000 İMZA TOPLANIP  bu  imzalar T.B.M.M. Birleşmiş Milletler ve  NATO’ya gönderilmiştir. Bu hizmetin eş  kahramanı Ecz. Celal Öcal Bey’dir.

28  yıl boyunca isimsiz kahramanlarımız Dr. Cavid Aliyev ve Dr. Asif Kurban Beyler’in öncülüğünde Türk Dünyası derneklerinin öncülüğünde yüzlerce anma etkinliği yapılmıştır.

BU ACILI TOPLANTILARIMIZA  26. YILINDA İZMİR BAROSU EVSAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR,  Başta  Başkan Av. Aydın Özcan olmak üzere,   Türkmenistanlı öğrencimiz Av.  Perman Sarıyev ve  o günün yönetimini  saygı ile  şükranla  hatırlayacağız.

Türkiye Barolar Birliği  Av. Perman Sarıyev’in  çalışmaları ile   HOCALI SOYKIRIMI’NIN  27.YILINDA EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ  Sn. Başkan  Prof. Metin Feyzioğlu  l50.000 üyesi bulunan  Türkiye Barolar Birliği’nin başkanı ve bir hukukçu olarak

“HOCALI’DA YAPILAN KATLİAMLAR BİR SOYKIRIMDIR ! İFADESİNİ KULLANMIŞ; dünya kamu oyuna Hocalı’nın bir soykırım olduğunu ilan etmiştir.

BUGÜN AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI Sayın İLHAM ALİYEV’İN BAŞKANLIĞINDA  TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEĞİ İLE  BİRLİK RUHMUZUN  ESERİ OLARAK KAZANILAN BU KUTLU ZAFER  HEPİMİZİNDİR.

BU KARABAĞI’N ACISINI  TÜRK YURTLARININ İŞGALİNİN ACISINI  TEKRAR YAŞAMAMAK İÇİN 28 YIL SÜREN BİRLİĞİMİZİ,HEYECANIMIZI, AHDIMIZI, YEMİNİMİZE BAĞLILIĞIMIZI  YÜZYILLARCA SÜRDÜRMEYE MECBURUZ MAHKÜMUZ!

İZMİR’İN KURTULUŞ GÜNLERİNE KARABAĞIN KURTULUŞ GÜNLERİ EKLENMİŞTİR.

ALBAYRAĞIMIZ KARDEŞ AZERBAYCAN BAYRAĞI İLE  YANYANADIR.

İKİZ BAYRAKLAR İZMİR SEMALARINDA  İZMİR VALİLİĞİ’NİN BALKONUNDA, KURTULUŞ GÜNLERİNDE;  ZAFER GÜNLERİMİZİN ANISI OLARAK BİRLİKTE DALGALANACAKTIR.

İSTİKLAL MARŞIMIZDA YEDİ KANDİLLİ SÜREYYA OLARAK İSİMLENDİRİLEN   BÜYÜKAYI TAKIM YILDIZINDAKİ  HER YILDIZ   TÜRK DÜNYASI’NIN YEDİ BAYRAĞIN DAN BİRİDİR.

“GÖKKUBBEDEYE ÇEKİLMİŞ   YEDİ TÜRK BAYRAĞIDIR”.

Türklüğün atası  Atatürk’e, 1918 Bakü Kahramanı  Nuri Paşaya,  Azerbaycan Devletin Kurucu büyükleri Mehmet Emin Resulzade,  Elçi Bey, Haydar Aliyev büyüklerimize  layık olan Can Azerbaycan için çarpan yüreklere;

Zaferin baş komutanı ve  kahramanı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e; gönlü Türk Dünyası sevgisi  ve hizmet aşkı ile dolu  bütün Devlet Büyüklerimize,,gazilerimize sevgilerimizi, saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Cenabı Allah’tan bütün şehitlerimize rahmetler niyaz ediyoruz.

Ne mutlu Türküm diyene. Tanrı Türk’ü  korusun ve yüceltsin.

Dedi.Lokma dağıtılması ve yapılan duanın ardından toplantı sona erdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karabağ Azerbaycan’dır!