Karabağ’da Hankendi Yakınlarında Benzin Deposu Patladı: Ölü ve Yaralılar Var

Karabağ'da Hankendi Yakınlarında Benzin Deposu Patladı: Ölü ve Yaralılar Var

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde meydana gelen şiddetli patlama ve yangın sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti, 200’den fazla kişi yaralandı. Patlamanın nedeni ve kaynağı henüz bilinmiyor.

Olay, Hankendi şehri yakınlarında, Askeran yolu üzerinde bulunan bir benzin depolama tesisinde akşam saatlerinde gerçekleşti. Ermenistan’ın resmi haber ajansı Armenpress, patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alınamadığını ve bölgede büyük bir tahribata yol açtığını duyurdu.

Karabağ’daki Ermeni yönetimi, patlamada ölenlerin sayısının netleştirilemediğini, yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu ve Hankendi’deki tüm hastanelerin acil duruma geçtiğini açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise patlamayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Patlama, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2020’de yaşanan Karabağ Savaşı’nın ardından bölgede artan gerilimin gölgesinde meydana geldi. Azerbaycan ordusu, 19 Eylül’de Karabağ’da antiterör operasyonu başlattığını duyurmuştu. Operasyonun amacının, Ermeni silahlı güçlerinin Azerbaycan mevzilerine ateş açmasını, mayın döşemesini ve istihkam çalışmalarını engellemek olduğu belirtilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyonda sivillerin ve altyapının hedef alınmadığını, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiğini bildirmişti. Operasyonun başlamasıyla birlikte bölgede ‘yeni savaş’ endişeleri artmıştı. Patlamanın operasyonla ilgisi olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karabağ’da Hankendi Yakınlarında Benzin Deposu Patladı: Ölü ve Yaralılar Var