Karahantepe Turizme Kazandırılacak

featured

Tarihin başlangıç yeri olarak bilinen Göbeklitepe ile tarihi turizm yeri olan Şanlıurfa, şimdi de Karahantepe’yi turizme açıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; ”Balonla uçulduğu zaman geniş bir ufuk önünüzde var, bir taraf Harran ovası, bir taraf da Karacadağ’a kadar uzanan güzel bir görünüm var. Bu nedenle balon işletmeleri de burada olmak istediklerini ifade ettiler, inşallah renk renk balonları bizim semalarımızda göreceğiz.
2021 yılı normale dönerse ben inanıyorum ki insanlar heyecanla Şanlıurfa’ya gelmeyi bekliyorlar. Bazen gelen ailelere soruyorum ‘Nedir sizi buraya çeken’ diye. ‘Biz de gelmek istiyorduk ama çocuklarımız illa gidip Göbeklitepe’yi görmek istedi’ diyorlar.
Çocuklarda bile bir heyecan uyandırmış. İnşallah 2021 yılında pandemi biter Şanlıurfa turizmde yeni bir hareketlilik, ivme kazanır diye düşünüyorum.”  
açıklamasını yaptı.

Belediye Başkanı Beyazgül  Karahantepe hakkında ” Karahantepe’de ‘T’ şeklinde kesilmiş taşlara rastlandı, ‘T’ şeklinde kesilen taşlar varsa onların olduğu mekanda da muhakkak insanlar yaşamış orada bir tarih yaşanmış diyebiliriz. Benim inancım şudur ki Karahantepe de önümüzdeki yıllarda tüm dünyada adından çok söz ettirecek bir merkez olacak. Orada çıkanları göreceğiz takip edeceğiz. Karahantepe’de insanların düşündüklerini yeniden gözden geçirecek eserler bulacağımıza inanıyorum. Kültür ve Turizm Bakanımız da Karahantepe’den bahsetti. Hep beraber takip ediyoruz şimdi.”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul başkanlığında 3 yıl önce “Göbeklitepe Kültürü ve Karahantepe Kazıları Projesi” kapsamında yüzey araştırma çalışması başlatıldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’deki yapılara benzeyen ve ilk belirlemelere göre neolitik döneme ait “T” biçiminde 250’nin üzerinde dikili taş tespit edildi.

 

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karahantepe Turizme Kazandırılacak