Kargo Paketindeki Kimyasal Madde 4 Kişiyi Hastanelik Etti

Kargo Paketindeki Kimyasal Madde 4 Kişiyi Hastanelik Etti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir kargo şirketinde yaşanan kimyasal sızıntı olayı, 4 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Olay, Darıca Piri Reis Mahallesi Ulubey Sokak’ta bulunan kargo şubesinde meydana geldi. Şubeye gelen bir paketten sızan kimyasal madde, çalışanlar ve müşteriler tarafından fark edildi. Paketten yayılan gaz, gözlerde yanma ve nefes darlığı gibi belirtilere neden oldu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri geldi. Kimyasal sızıntıdan etkilenen 4 kişi, özel kıyafetli Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) ekipleri tarafından binanın önüne kurulan çadırda ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi. Firmanın bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Paketteki maddenin benzoil klorür olduğu tespit edildi. Benzoil klorür, organik bir bileşik olup, boya, ilaç ve sentetik reçine üretiminde kullanılmaktadır.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Darıca ilçemizde bulunan bir kargo şirketinde teslim alınan paketten kaynaklı kimyasal gaz sızıntısı sonucu etkilenen 4 kargo çalışanı tedavi altına alınmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olay adli ve idari makamlar tarafından soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kargo Paketindeki Kimyasal Madde 4 Kişiyi Hastanelik Etti