Kartal’da Cumhuriyet Konseri Tartışması: LDP’den Belediyeye Açıklama Çağrısı

Kartal’da Cumhuriyet Konseri Tartışması: LDP’den Belediyeye Açıklama Çağrısı

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen konserin ardından, sanatçıya ödenen ücretle ilgili iddialar gündeme geldi. Liberal Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Kerem Kurt, bu iddialara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kurt, sanatçıya 8 Milyon lira gibi bir tutar ödendiği söylentisinin doğru olmadığına inandığını, ancak belediyenin bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirtti. Kurt, ayrıca belediyeye iş yapan küçük esnaf, basın ve çeşitli emekçi vatandaşların, bütçe yetersizliği nedeniyle ödemelerini almakta zorlandığını da dile getirdi. Kurt’un basın açıklamasının tam metni şöyle:

Geçtiğimiz hafta sonu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı, tüm yurtta olduğu gibi Kartal’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bizler de sözlerimize başlamadan önce, Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi; sevgi, saygı ve rahmetle bir kez daha anmak isteriz.
Yapılan bu kutlamalar kapsamında, yurdumuzun birçok yerinde oluğu gibi Kartal’da da Belediyemiz öncülüğünde bir etkinlik ve bu etkinliğe bağlı olarak bir konser gerçekleşti. Yapılan bu güzel etkinlikte, başta Belediye çalışanlarımız , sanatçılar-katılımcılar olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.
Yapılan bu etkinliğin akabinde, bizleri son derece üzen ve çevremizde giderek yayılan bir iddia tarafımıza ulaşmıştır. İddiaya göre, bu konserde sahne alan sanatçıya belediye bütçesinden 8 Milyon lira gibi bir tutar ödendiği söylentisi, çevremizde giderek artmakta, farklı mecralarda dile gelmektedir.
Biz Kartallı Liberaller olarak bu iddianın doğruluğuna inanmak istemiyor, Belediyemizin de böyle böyle bir gaflette bulunacağına ihtimal vermiyoruz. Ancak, çevremizde bu konunun aşırı derecede gündeme gelmesine bağlı olarak, Belediye yetkililerinin bu konuda bir açıklama yapması gerekliliği olduğunu düşünüyoruz. Zira çevremizde farklı mecralarda sıkça duyduğumuz başka bir husus da , son zamanlarda belediyeye iş yapan küçük esnaf, basın ve çeşitli emekçi vatandaşlarımızın, “bütçe yetersizliği” nedeniyle ödemelerini almakta zorlanmasıdır.
Kaldı ki, manevi önemi böylesine büyük bir günde, herhangi bir ücret almadan ya da sadece maliyetlerinin karşılanması koşuluyla sahne alabilecek bir çok güzide sanatçımız olduğu hepimizin malumudur. Gerek sanatçımızın, gerekse belediyemizin bu konuda daha fazla töhmet altında kalmadan gerekli açıklamaların yapılması talebimizi, başta değerli kartal sakinleri olmak üzere kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kartal’da Cumhuriyet Konseri Tartışması: LDP’den Belediyeye Açıklama Çağrısı