Kartallı Folklorcüler Türkiye’yi Yunanistan’da Temsil Ediyor

featured

1986 yılında Kartal‘da kurulan ve Türkiye‘de ve Dünya‘da önemli başarılara imza atan Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 18 – 25 Ağustos’ta Yunanistan‘ın Lefkada şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası Folklor Festivali‘nde 12 Ülke ve 20 folklor grubuna karşı Türkiye‘yi temsil edecek.

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Dün akşam ( 14 Ağustos 2019 ) Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi‘nde saat 20:30’da Yunanistan yolculuğu öncesi Kartallılarla buluştular. İlginin yoğun olduğu etkinlikte folklor ekibi, Rakkas’dan zeybek’e tam 9 yörenin folklor oyunlarını sergileyerek adeta izleyenleri büyülediler.

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Kazım Karadağ, Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 2. Başkanı Kemal Alpay, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş‘ta izleyenler arasındaydı.

kartalyasam.com‘un sorularını yanıtlayan Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Kazım Karadağ şunları söyledi;

’18 – 25 Ağustos tarihleri arasında Yunanistan’ın Lefkada şehrinde yapılacak Uluslararası Folklor Festivaline katılacağız. Bu festivalde grubumuz ülkemizin değişik 9 yöresinin danslarını sergileyecek. Festivale 12 ülke’den yaklaşık 20 grup katılacak. Türkiye’yi de bu festivalde biz temsil edeceğiz. Ekibimizde moraller oldukça yüksek Cuma günü yola çıkacağız ve Cumartesi günü festival yerinde olacağız” dedi.

Kartal Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 2. Başkanı Kemal Alpay ise şunları söyledi: ”Herşeyden önce hem Kartalımızı, hemde Türkiyemizi Uluslararası bir festvalde temsil etmek, ülkemizin kültürünü başka ülkelere tanıtmak onur vericidir. 

Bizim çalışma amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan arındırıp sanatsal etkinliklerle buluşturup bilimsel çalışma yapıp gerek ulusal gerekse uluslararası festivallere katılıp Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil etmektir. Uzun yıllardır Dünya’nın birçok ülkesinde ülkemizi temsil ettik ve etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş ise kartalyasam.com‘un sorularını şu şekilde yanıtladı. ” Bu imkanı bize verdiğiniz için öncelikle  teşekkür ediyorum, Folklor ekibimizi kutluyorum. Baş’ta Başkan Kazım Karadağ nezninde tüm folklorcü arkadaşlara başarılar diliyorum. 

Bende eski bir folklorcü olarak gurur duyuyorum. Kartal folklor alanında Türkiye’de en öne çıkan ilçelerimizden biridir. Uzun yıllardan beri Türkiye’yi başarılı festivallerde, organizasyonlarda temsil etmiş bir ilçemizdir. 

Folklor ekibimiz böylesine önemli bir festivalde bizi temsil etmesi çok mutlu ediyor. 1977’li 78’li yıllarda başlamak üzere bu tür festivallerde oynamış bir arkadaşınız olarak bunları gördükçe mutlu oluyorum. Bu kuşakta bu hizmeti veren arakadaşlarımızı kutluyorum, başarılar diliyorum. Ben inanıyorumki oradan birincilikle döneceklerdir. Tüm emek veren, destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kartallı Folklorcüler Türkiye’yi Yunanistan’da Temsil Ediyor