Kayıp İki İlkokul Öğrencisi Kız İpte Asılı Bulundu

Kayıp İki İlkokul Öğrencisi Kız İpte Asılı Bulundu

Dün, saat 17.00 sıralarında Muş’un Varto ilçesinin Kültür Mahallesi’nde yaşanan korkunç bir olay, yerel halkı derinden sarsmıştır. Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören 8’inci sınıf öğrencileri P.A. ve Z.T., akşam saatlerine dek eve dönmedikleri için aileleri endişeye kapıldı. Yakınlarının başlattığı arama, trajik bir sonuçla noktalandı.

P.A.’nın babası Cemal A., metruk bir evde, kızını ve arkadaşını ipte asılı halde buldu. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım çağrısında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ne yazık ki, sağlık ekipleri P.A. ve Z.T.’nin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Kızların yakınları, aldıkları acı haberle yıkıldı. Gözyaşları ve sinir krizleriyle dolu bir tablo hakimdi. Yapılan incelemelerin ardından, iki genç kızın bedenleri önce Varto Devlet Hastanesi’nin morguna, sonra da Muş Adli Tıp Kurumu’na otopsi için gönderildi.

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından, P.A.’nın cenazesi Varto Cemevi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Z.T.’nin cenazesi ise Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki Bağlıisa köyüne götürülerek defnedildi.

Acılı Babanın Açıklaması

Cemal A., cemevinde düzenlenen taziye töreninde gözyaşları içinde şunları ifade etti: “Eşim ve ben çalışıyoruz. Bir oğlum yurt dışında, kızım küçük kardeşi ile evde kalıyordu. Canı sıkıldığı için dışarı çıkmasını söylüyordum ama çıkmıyordu. Biz onları çok yalnız bıraktık. Yüreğim yanıyor.”

Okullarında da hüzün hakimdi. İki arkadaşın vefatı nedeniyle, karne töreni yapılmadı. Öğretmenler, diğer öğrencilere karnelerini vererek evlerine gönderdi. Öğretmenler, P.A. ve Z.T.’nin başarılı öğrenciler olduğunu ve karnelerinin çok iyi olduğunu belirtti.

Çocukların intihar ettikleri şüphesi üzerinde durulurken, kesin ölüm nedenlerinin otopsi raporunun ardından netleşeceği bildirildi. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürmekte.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kayıp İki İlkokul Öğrencisi Kız İpte Asılı Bulundu