Kazakistan, BM’nin Golan Tepeleri’nde Barış Gücü Misyonuna Katılıyor

Kazakistan, BM'nin Golan Tepeleri'nde Barış Gücü Misyonuna Katılıyor

Kazakistan Parlamentosu, ülkenin ilk bağımsız ulusal barış gücü birliğinin Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde görev yapmak üzere Golan Tepeleri’ne gönderilmesini onayladı. Bu tarihi karar, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in liderliğinde, Meclis ve Senato’nun ortak oturumunda alındı. Oylamayla, toplamda yaklaşık 430 Kazak askerinin BM’nin çeşitli bölgelerindeki barış gücü misyonlarına katılmasına karar verildi.

“Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinin Birleşmiş Milletlerin barış gücü misyonlarına katılım coğrafyasının kademeli genişletilmesini ve bu kapsamda yaklaşık 430 askerden oluşan barışı koruma birliğinin BM’nin Golan Tepeleri’ndeki Gözlem Gücü başta olmak üzere, BM’nin İsrail ile Filistin arasındaki Ateşkes Denetim Örgütü (UNTSO), Güney Sudan Cumhuriyeti’ndeki BM Misyonu (UNMISS), Abyei’deki BM Geçici Güvenlik Gücü’ne (UNISFA) gönderilmesini teklif ediyorum,” şeklindeki ifadelerle kararın detayları açıklandı.

Kazakistan’ın Uluslararası Barışa Katkısı ve Askeri Hazırlığı

Kararda ayrıca, BM’nin Kazakistan’a bağımsız barış misyonu yürütme yetkisi verdiği belirtildi. Bu kapsamda, 139 askerden oluşan birliğin, kendi askeri teçhizatı ve silahlarıyla BM’nin Golan Tepeleri’ndeki Gözlem Gücü misyonuna yedek birlik olarak gönderilmesi planlanıyor. Bu karar, Kazakistan’ın uluslararası barış ve güvenlik alanındaki taahhütlerinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan, BM’nin Golan Tepeleri’nde Barış Gücü Misyonuna Katılıyor