Kazakistan’dan Yaptırım Açıklaması

Kazakistan’dan Yaptırım Açıklaması

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Almas Aydarov, Rusya ile ilişkileri nedeniyle ABD’nin yaptırım tehdidine maruz kalmadıklarını açıkladı. Aydarov, Astana’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Rusya’ya karşı yaptırımların başladığı günden beri Batılı partnerleriyle açık bir iletişim içinde olduklarını söyledi.

Aydarov, “Yaptırımlardan kaçmak için herhangi bir özel eylemde bulunmadığımızı ancak Rusya ile geleneksel ekonomik ilişkilerimizi de sürdürdüğümüzü belirttik.” dedi.

Ayrıca ayrıca 2022 yılından itibaren Rusya’ya askeri malzeme sevkiyatını durdurulduğu ve çift kullanımlı ürünlerin ihracatında özel sertifika şartı getirildiği kaydedildi. Kazakistan’dan ve Kazakistan üzerinden yapılan sevkiyatların elektronik olarak izlendiğini belirten Aydarov, “Bir günlük veya geçmişi olmayan şirketlerin, bu tür ürünlerin hacmini artırdığını gördüğümüz anda faaliyetlerini durdurmak için tedbirler alıyoruz.” ifadesini kullandı.

Aydarov, son olarak Rusya’ya ürün gönderirken yaptırım ihlali yapmadıklarını ve bunun için Batılı yaptırım yetkilileriyle sürekli bilgi paylaştıklarını vurguladı. Aydarov, “Bundan dolayı son yaptırım paketinde Kazakistan’a yönelik bir tehdit görmüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’dan Yaptırım Açıklaması