Keçiören’de İlaçlama Faciası

Keçiören'de İlaçlama Faciası

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda yapılan ilaçlama sonucu zehirlenen 7 kişiden 2’si hayatını kaybetti. Olay yerine gelen sağlık ve AFAD ekipleri, zehirlenen diğer 5 kişiye müdahale etti.

Olay, sabah saatlerinde Keçiören’deki bir sokakta bulunan 4 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın bir dairesinde böcek ilaçlaması yaptırıldı. Ancak ilaçlama sırasında kullanılan tarım ilacının etkisiyle binadaki diğer daireler de zehirlendi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, binada bulunan 10 yaşındaki Elif Sude S. ile birlikte 2 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Zehirlenen diğer 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Ankara Valisi Vasip Şahin, olayın ilk belirlemelere göre böcek ilaçlamasından kaynaklandığını söyledi. Şahin, “Maalesef 2 vatandaşımız öldü, 1’i ağır 5 vatandaşımız da şu anda tedavi altında. İnşallah onlar sağ salim aramıza dönerler ama şunu ifade edeyim; şu anda orada bütün ekiplerimiz çalışıyorlar. Savcılarımızın talimatları ve kontrolleri dahilinde incelemeler, araştırmalar devam ediyor. Kesin sebep, bu teknik ve adli çalışmalar bittikten sonra netleşecektir. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Ankara'da böcek ilacından zehirlenen 2 kişi hayatını kaybetti - 2

Ankara Valiliği de olayla ilgili Twitter hesabından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün sabah saat 07.33′ te Keçiören ilçemizde ikamet eden bir aileden baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleri alınmış olup konu ile ilgili olarak derhal sağlık ekipleri görevlendirilmiştir. Emniyet, AFAD, UMKE, SAKOM ve GAMER ekiplerimizden alınan bilgiye göre durumdan etkilenen 7 vatandaşımızın olduğu, ilk bulgulara göre şahıslarda zehirlenme belirtilerinin görüldüğü değerlendirilmiştir. Hastanelere nakilleri sağlanan şahıslardan 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, diğer vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir. Söz konusu bina ve çevresinde gerekli tedbirler alınmıştır. Olayın kesin sebebinin belirlenmesi için inceleme ve araştırmalar Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde uzman ekiplerce sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Keçiören’de İlaçlama Faciası