Kemal Kılıçdaroğlu “Ey dünya! Sen de 3 Aralık’ı bekle!” sözüyle umutları yeşertti

featured

Üzerimde uzun zamandan beri bir ağırlık var çözemedim gitti. Galiba mevsimsel bir durum olabilir yada hiçbir değişikliğe uğramayan ve her geçen gün kötüleşmeye devam eden yaşam standartlarımızdan da kaynaklanıyor olabilir mi? bakalım sorunu bulabilecek miyim? Ülke gündemi o kadar yoğunki hangi konuyu takip edeceğimi şaşırmış durumdayım. Son bir hafta içinde ülkemizde yaşananları anlatarak içinizi karartma gibi bir niyetim yok merak etmeyin.

Haziran 2023 seçimlerine aylar kala Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı herkes tarafından merakla açıklanması beklenirken, ağırlıklı olarak gazetecilerin davet edildiği 6’lı masanın Ankara’da gerçekleştirdiği toplantı ülke gündemindeki yerini korumaya devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  partisinin grup toplantasında açıklamalarda bulunarak adeta vatandaşların umutlarını yeşerterek gözlerin 3 Aralık Cumartesi gününe çevrilmesine neden oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 29 Kasım Salı günü (dün) gerçekleştirdiği grup topantısında 3 Aralık Cumartesi gününe dikkat çekerek şu sözlerle Türkiye için umutları yeşertti; “Bütün sorunları çözmek mümkün. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu topraklarda hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin” insanımız senin ucuz işgücün değildir. Ülkemiz senin mülteci kampın değildir. Toprağımız senin çöp toplama alanın değildir. Seninle rekabet etmeye geliyoruz. Teknolojide, sanayide, eğitimde, insan haklarında, kadın haklarında, özgürlüklerde, çevrecilikte, hayvan haklarında rekabet etmeye geliyoruz. Ey dünya sen de 3 Aralık’ı bekle!”  Sırtını bir yerlere dayamadan yaşamaya çalışan, ekonomik zorluklar ve sosyal yaşam mücadelesini sürdüren işçiler, öğrenciler, emekliler, kadınlar, Türkiye’de gerçekleşen, yaşanılan tüm haksızlıkların, olumsuzlukların farkında ve artık birilerinin yaşanılanlara dur demesini bekliyor.

Peki, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık Cumartesi ne açıklayacak? Dünya’ya yansıması nasıl olacak ? Hep birlikte göreceğiz.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Lübnan ziyareti izlenimlerini anlatacak

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, geçtiğimiz haftalarda Demokrat Partili bir heyetle Türkiye’den sonra en çok sığınmacıya sahip olan ülkelerden biri olan Lübnan’ı ziyaret etti.

Bu ziyarette çeşitli ilklere de imza atıldı. Mesela; bir Türk heyeti 12 yıl aradan sonra Suriye’yi temsil eden Büyükelçiliği ziyaret etti. Bu ziyaretinde gelecek adına Türkiye – Suriye ilişkileri açısından önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.

İlay Aksoy ile yaptığım görüşme sonrasında Lübnan ziyareti ilgili izlenimlerini yazılı röportaj olarak tarafıma anlatabileceğini söyledi.

Yakacık, 30 Kasım 2022

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kılıçdaroğlu “Ey dünya! Sen de 3 Aralık’ı bekle!” sözüyle umutları yeşertti